Bilirkişi olacaklara önemli duyuru

Bilirkişi eğitimleri başlıyor

01 Ekim 2017 Pazar 17:12
Bilirkişi olacaklara önemli duyuru

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Can Doğan, Bilirkişilik Kanunu ve Yönetmeliğin’de yapılan değişiklikle  kimlerin bilirkişi olabileceğinin açıklandığını, hangi meslekte olursa olsun bilirkişilik için zorunlu eğitim getirildiğini bildirdi.

Bilirkişilik yapmak isteyenlerin 24 saatlik zorunlu eğitimi almak zorunlu olduğunu, bu eğitimin 18 saati teorik, 6 saati uygulamalı olmak üzere  4 gün süreceğini, eğitimi alanların bilirkişilik listesine kayıt olacağını, ayrıca bilirkişilik yapacakların 5 yıllık mesleki tecrübe şartı arandığını belirten Doğan, şu bilgileri verdi; “Genel  Merkezimiz  TÜRMOB,  Adalet Bakanlığı’ndan Eğitim verme yetkisi almıştır. Eğitimler Genel Merkezimizin Koordinatörlüğünde Odamızda yapılacaktır. Eğitimler Ekim ayında yapılacak olup, ücretli olacaktır. Ücretler daha sonra ilan edilecektir.

Konu ile alakalı Odamızdan bilgi alınabilir. Bilirkişilik yapmak isteyenler, tüm meslekler grupları  bu eğitimi kaçırmamalıdır. Mühendis, Mimar, Müşavir, Emniyet Mensupları, Vergiciler, teknik konularda çalışanlar kısacası her konuda bilirkişilik yapanlar eğitim almak zorunda. Avukatlık yapanlar ise mutlaka başka bir konuda uzmanlığı olması yani belgesi ile katılması gerekiyor.

Sadece Kamulaştırma konusunda uzman olanlar ve SPK tarafından Gayrimenkul Değerleme uzmanlığı olanlar ilgili konularda bilirkişilik yapmak için bu eğitime katılma zorunluluğu yoktur. Bunlarda 5 yıl tecrübe şartı yoktur. Bu eğitim 3 yıl geçerlidir. Daha sonra yenileme eğitimine gireceklerdir.”














Son Güncelleme: 01.10.2017 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.