Binlerce memuru ilgilendiriyor

Başbakan Binali Yıldırım, açıkladı.

20 Ağustos 2017 Pazar 09:20
Binlerce memuru ilgilendiriyor

Başbakan Yıldırım, Memursen ve Çalışma Bakanlığı arasında yapılan görüşmelere ilişkin "Memurlarımızı, çalışanlarımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkum etmeyeceğiz.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Singapur ve Vietnam ziyaretleri öncesinde basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldırım, “Memursen ve Çalışma Bakanı ile bir görüşme yapacağınızı öğrendik. Detay alabilir miyiz?”  sorusuna şöyle cevap verdi;

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız bir süreden beri memurlarımız adına toplu sözleşmeleri muhattaplarıyla sürdürüyor. Pazaresi gece yarısına kadar süre var. Mutabakat sağlanırsa sözleşme imzalanmış olacak. Sağlanamazsa hakem kuruluna gidilecek. Hakem kurulu bir kara verecek ve karar uygulanacak. Ümit ederiz ki hakeme gerek kalmadan makul düzeyde anlaşma sağlanır. Memurlarımızı, çalışanlarımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkum etmeyeceğiz. Enflasyon kayıplarını vereceğiz bir takım yan imkanlarla bunun üzerinde bazı imkanları sağlamış olacağız” dedi.

Haber7

Son Güncelleme: 21.08.2017 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Necati GÜL TTOS İLBşk 2017-08-20 11:34:11

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ekonomi geçen yıl yüzde 2,9 büyüme kaydetmiş.
Sayın Başbakan ne diyor?
Memuru enflasyonun altında bir ücrete mahkum etmeyeceğiz.
Enflasyon oranında yapılan artış sıfır zam yapmak anlamında değil mi?
Peki 2016 yılında ülke 2.9 büyüdü ise memurlar bu büyümeden pay aldı mı?
Almadı.
2017, 2018 ve 2019 da alacak mı?
Bu açıklamaya göre almayacaklar.
Öyleyse!..
Hz. Ömerliğe soyunduğunu söyleyenler bizimle alay mı ediyor?