Bioksit Kiremit yaygın basında

Çorum’da üretilen Bioksit Kiremit ile sektörde bir ilk gerçekleştirilirken, yaygın basınında yoğun ilgisi Çorum’a yöneldi.

17 Kasım 2014 Pazartesi 14:03
 Bioksit Kiremit yaygın basında

Çorum’da üretilen Bioksit Kiremit ile sektörde bir ilk gerçekleştirilirken, yaygın basınında yoğun ilgisi Çorum’a yöneldi. Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere Sabah, Dünya, Türkiye, Bugün, Takvim ve Zaman gibi yaygın basının önemli yayınlarında yer alan Bioksit Kiremit, sahip olduğu özelliklerle Kiremit sektöründe Çorum’a büyük bir rekabet gücü kazandırıyor.  

FM Data İletişim Danışmanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çorumlu mühendislerin uzun süreli uğraşları sonucunda özel hammaddeler kullanılarak elde edilen Bioksit Kiremit, sektörden olduğu kadar ulusal basından da yoğun ilgi gördü.  Geleneksel kiremitlere oranla katma değeri ve rekabet gücü daha yüksek olan ve faydalı tarımsal arazilerin kullanılmasını önleyen ekolojik özellikleri sayesinde ÇORUM kiremit sektörüne çağ atlatacak bir yenilik olarak görülen Bioksit Kiremit, Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere Türkiye, Bugün, Zaman, Dünya, Takvim ve Sabah Gazetesi gibi ulusal basın temsilcilerinin sayfalarında yer aldı. Medyada çıkan Bioksit Kiremit haberleri sayesinde Çorum, ulusal basının odağında yer aldı.

‘Çorum Ekonomisine Katma Değer Sağlayacak’

Geleneksel kiremitlere göre %30 daha fazla katma değer yaratacağı öngörülen Bioksit Kiremit inovasyonuyla zayıflamakta olan Çorum kiremit sektörünün tekrar güç kazanması gündemde. Bioksit Kiremit ile geleneksel bir ürün olan kiremidin ihracat şansı artacak, bu sayede kiremit sektörüne dolayısıyla Çorum ekonomisine  artı değer kazandırılacak.

‘Çorum Kiremidi Anlayışı Değişecek’

Bioksit Kiremit, yüksek donma dayanımına, daha iyi su, ısı ve ses yalıtımına sahip. Fiziksel ve doğal şartlara karşı daha dayanıklı dolayısıyla daha uzun ömürlü olan Bioksit Kiremit, renginden dolayı daha estetik bir ürün. Daha yüksek sinterleme sıcaklığında üretilen Bioksit Kiremit; su emmesinin daha düşük, basınç dayanımı ve termal şok direnci gibi özelliklerinin daha yüksek olmasının yanı sıra yüzey sertliğinin de daha fazla olması özellikleriyle geleneksel hammaddelerle hazırlanmış kiremitlere oranla farklılık gösteriyor. Tarım arazisi olmayan hammaddelerle üretilmesi sebebiyle de ekolojik ürün özelliklerine sahip olan Bioksit Kiremit, piyasada “ucuz kiremit” olarak kabul edilen ÇORUM kiremidinin hakkettiği seviyeye geri dönmesi için önemli bir katkı sağlayacak.

‘Ekolojik Hammaddelerle Üretiliyor’

Bioksit Kiremit tarıma elverişli olmayan kayaç arazilerden ruhsatlı olarak elde edilen hammaddelerle üretildiği için ekolojik değeri ile de piyasada öne çıkacak bir ürün. Bu açıdan da ÇORUM, diğer kiremit üreten şehirlerden bir adım önde yer alma fırsatı yakalamış oldu. 

ECE Kiremit Hakkında

ECE Kiremit, 1986 yılından itibaren kiremit sektöründe faaliyet göstermektedir. Fabrikamız 17.500 m² kapalı, 20.000 m² açık olmak üzere toplam 37.500 m² alan üzerine kurulmuştur. Tesisimizin üretim kapasitesi 12.000.000 adet/yıldır. Türkiye kiremit üretiminin %30 a yakın kısmını karşılayan Çorum il merkezinde bulunan işletmemiz kurulduğu günden bu yana günden güne artan ve değişik kullanım alanları arayan bir gelişim içinde, tüketicinin beklentilerinin tam karşılığı olan ürünleri üretmeyi sürdürmektedir. Hedefimiz, kiremit ve tuğla sektörüne yeni ürünler kazandırmak, daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak ve sanayi kolumuzda markamızla lider konuma gelmektir.







Son Güncelleme: 17.11.2014 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.