Bir, iri, diri olmalı

Memur-Sen’in ‘Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye İçin...

10 Ekim 2015 Cumartesi 19:37
Bir, iri, diri olmalı

Memur-Sen’in ‘Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye İçin Hedef 1 Milyon Üye’ çalışması kapsamında Çorum’da toplantı düzenlendi.

Devlet Tiyatro Salonunda düzenlenen programa AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Bem Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Kültür Memur Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Memur-Sen Çorum İl Başkanı Ahmet Saatçi ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları katıldı.

Sendikal faaliyetlerdeki mücadelede yılmadıklarını, yorulmadıklarını ve çalışma prensiplerinden taviz vermediklerini dile getiren Memur-Sen Çorum İl Başkanı Ahmet saatçi, hedeflerinin 850 bin olan üye sayılarını 1 milyonun üzerine çıkarmak olduğunu söyledi.

Batı dünyasının ve demokrasilerinin kurduğu uluslararası platformlarda eşit şartlarda diyalog kurmak, insanlığın ortak beklentileri noktasında işbirliği yapmak istediklerini dile getiren Saatçi, bir diğer hedeflerinin ise Türkiye’nin hem demokrasisini hem de ekonomisini büyütmek hem de ülkenin büyüyen ve gelişen refahından özgürlüklerinden pay almak olduğunu ifade etti.

Saatçi, “Amacımız, aynı vatan toprağı üzerinde aynı idealler çerçevesinde bir ve beraber yaşadığımız Türkiye’dir. Hiç kimsenin dininden, dilinden, etnik kökeninden, renginden, mezhebinden, yaşam tarzından dolayı dışlanmadığı, horlanmadığı Türkiye’dir. Tarihinden ve medeniyetinden aldığı güçle, özgüvenle dimdik ayakta duran bugüne ve geleceği inşa edebilme potansiyelinin idrakinde yeniden büyük Türkiye’dir. Memur-Sen tarafsız değildir. Adalet ve halktan yana taraftır. Dünü yaşadık ve unutmadık. Bugünü yaşıyoruz. Ülkemizin yarınlarını Mısır’a, Suriye’ye, Irak’a Libya’ya benzemesini istemiyoruz” diye konuştu.

Kültür Memur Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan da, Memur Sen’in insanı ve insanlığa barışı, huzuru ve kurtuluşa ulaştıracak değerli ihya hareketinin öncüsü olduğunu belirtti. Memur Sen’in soylu mücadelesini yeni ufuklara taşımanın derdinde olduğunu kaydeden Erdoğan, “Hep başardık yine başaracağız. Herkesin gönlünü kazanmaya devam edeceğiz. Yeniden büyük Türkiye ve adil dünya hedefi ile Memur-Sen ailesi olarak her dönemde ve zeminde ayrıştırıcı anlayışlara karşı birleştirici ve bütünleştirici olduk. Bu yolda sorumluluk almaktan hiç kaçınmadık. Etnik mezhepsel ve ideolojik sendikal anlayış yerine hizmet sendikacılığı, toplumsal sendikalılığı ve değerler sendikacılığı yaparak erdemli yolculuğumuzu hizmet ederek devam ettirdik, devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

"BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM, HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLALIM"

Bem Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise, birlik ve beraberlik mesajları vererek, “Bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Dertliyiz derdimizin dermanı yine biziz. Birlikte derdimize derman bulacağız. Başka türlü olmaz” dedi. Son aylarda artan terör olaylarına dikkat çeken Turbay, kimsenin ümitlenmemesini belirterek, kimsenin ülkeyi karıştıramayacağının altını çizdi.

Birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden edildiği müddetçe hiç kimsenin etnik kökenine, inancına, nasıl yaşadığına karışmadıklarının altını çizen Turbay, "Bizim ülkemiz de gözü olanın ve bizim ülkemizin bir çakıl taşını almak için niyetlenenin de bu millet ve toplum kim olursa olsun onun gözünü oyar” dedi.
Yol başında bağı olanın başının dertten kurtulmayacağını anlatan Turbay, “Yüzyıllarca dünyaya hükmetmiş bir ülkenin ve bugüne kadar kurulan devletler içerisinde dünyaya nam salmış, tarih yazmış, bu tarihi yazarken hak ve adalet ölçüleri içerisinde bu tarihi yazmış bugün ki batı medeniyetinde olduğu gibi zulüm ve sömürü üzerine asla ve asla tarih yazmamışlar. Bizim ecdadımızın tarihinde kıyısında köşesinde lügatında zulüm kelimesi yoktur ve olmamıştır. Bugün 3-5 soysuz kalkmış benim ülkemizin huzurunu bozacak, kardeşi kardeşe düşürecek biz bu oyuna gelmeyiz. Bunların ne olduğunu çok iyi biliyoruz. İnanca saygının ne demek olduğunu da biliyoruz. Etnik kökenin ne demek olduğunu da çok iyi bilen bir milletiz. Fikirler başka başka olabilir ayrı ayrı olabilir. Farklı düşünceler olabilir bu bizim birbirimizle boğuşmamıza ve kardeş kavgasına girmemize müsaade etmemelidir” şeklinde konuştu.
Turbay, değerler sendikacılığı yaptıklarını 1 milyon üye derken, 1 milyon üye isterken de ne için istediğimizi çok iyi bildiklerini kaydetti.

TÜRKİYE’NİN İSTİKRARA İHTİYACI VAR

İstikbalsiz bir ülkenin, istiklalsiz bir ülkenin ne demek olduğunu 5 ay içerisinde gördüklerini anlatan Turbay, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bir bardak yağ alabilmek için bakkal kuyruğunda bekliyorduk. Benzindir, gazdır, tüptür, şekerdir, bir paket içinde ne idüğü belli olmayan yağ için nasıl kuyruklarda beklediğimizi dostlarımız iyi bilirler. Onun için Türkiye’nin istikrara ihtiyaç var. Bolu tünelinin yarısı 12 tane hükümet 15 tane bakan yedi. Şuanda Avrupa’nın ve dünyanın sözüm ona geliştiğini söyleyen zihne az gelişmiş ülkeleri bizim ülkemiz üzerine karabasan gibi çökmelerinin tamamı ülkemizin kalkınmasının önüne konulan set ve engelden ülkenin kalkınmasını nasıl tökezletirizden başka bişey yok. Herkesin eksikliği, yanlışlığı vardır. Bunlar güzellikle anlatılması ve birbirimize nasihat ederek düzeltmemiz gerekir. Aksi taktirde oynanan oyunları içerideki ve dışarıdaki şer odakların oynadıkları oyunlara fırsat vermemeliyiz. Birlikte hareket edersek bir şey olmaz. Birlik ve beraberliğimizi bozan bazı fırsatçılar değer verirsek onlara fırsat verirsek sorumlu oluruz. Bir olalım iri olalım diri olalım hep birlikte Türkiye olalım. Dertliyiz derdimizin dermanı yine biziz. Birlikte derdimize derman bulacağız. Başka türlü olmaz.”

"TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAK, KENDİ GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAKTIR"

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, Türkiye üzerine karanlık senaryolar yazanlar olduğuna vurgu yaparak, “Bu şartlar altında bizim yeni kazanımları konuşmamız zor. Sendikal hakların kazanılması, sendikal gelişmenin gerçekleşmesi, ancak ve ancak demokratik ortamlarda, telaşsız zamanlarda gerçekleştirilebilir” diye konuştu.

Memur-Sen üyelerinin zor zamanların insanları olduğunu kaydeden Uslu, Memur Sen’in zor zamanlarda ülkeye sahip çıkmak gibi ağır sorumluluklar aldığını, parti kapatmalarda, sendikal hareketin gelişmesinde, akiller heyetinde bulunmakta hep doğru ve sağlam işler yaptığını söyledi.

Şu anda milletin iradesine, milletin tercihlerine, milletin değerlerine, milletin birliğine karşı bir haksızlık yapıldığını söyleyen Uslu, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bu konuda tarafsız kalmak bize yakışmaz. Tamda erlik zamanıdır. Tamda delikanlılık zamanıdır. Biz bu dünyadaki şahsi kazanımlarımızın, makamın, oturduğumuz koltuğun numarasının peşinde olamayız. Coğrafyayı ateş coğrafyası haline getirdiler. Türkiye şuanda bir doğum sancısı içinde. Bir taraftan öncü medeniyet tehlikede. Biz 600 yıl 25 milyon kilometre karelik bir alanda bir barış iklimi oluşturmuşuz. Oysa bu barış iklimini bozmaya çalışanlar var. Bu 25 milyon kilometre karelik alanı lime lime parçalamak istiyorlar. Ellerinde haritalarla ülkeyi küçük devletçiklere ayırmaya çalışanlar, son 100 yıldır bu coğrafyayı ateş coğrafyası haline getirdiler. Her taraf savaş, her taraf kan, her taraf gözyaşı haline geldi. Biz medeniyet öncüleri olarak kendi medeniyetimize sahip çıkmak adına bir olmak, diri olmak durumundayız.Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak, kendi geleceğimize sahip çıkmaktır, Eğer Ortadoğu’da insanlar hala Türkiye’nin geleceğinden ümitli iseler bu umudu bitirmeye çalışanlara inat bu ülkenin geleceğine daha çok sahip çıkmalıyız. Sudan’daki Yemen’deki Mısır’daki Irak’da ki Müslüman’ın duasına mazhar olmak aynı zamanda bu omuzlara da ağır sorumluluklar yüklemek anlamına gelmektedir. Sizler bunun farkındasınız. Sizler bunlar farkında olduğunuz için zor gün dostları gibi yanımızdasınız. Bizlerde zor günlerde sizin yanınızdayız. Bizim mücadelemiz insan mücadelesidir.”
Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise, her seçimi yeni Anayasa’nın çıkarılması noktasında yeni fırsat olarak gördüklerini ifade ederek, 7 Haziran’da sivil, demokratik ve özgürlükçü Anayasa yapacak siyasi bir iktidar çıkmadığını, 1 Kasım seçimlerinde Türkiye’nin özlediği yeni Anayasa’yı yapacak iktidar çıkacağına yönelik inancını dile getirdi.

Son 5 aylık dönemde istikrarın ne kadar önemli olduğunun görüldüğünü dile getiren Memiş, öncelikle terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi ve terörün tarihin çöplüğünde yer alması için 1 Kasım seçimlerinde yeniden istikrar diyeceklerini kaydetti.

‘Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye İçin Hedef 1 Milyon Üye’ diyerek tekrar yola çıktıklarını belirten Memiş, Memur-Sen olarak geçmişten bugüne demokratikleşme ve sivilleşme adına önemli çalışmalara imza attıklarını ve katkı sunduklarını sözlerine ekledi.




İHA

Son Güncelleme: 10.10.2015 19:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Akyürek 2015-10-11 16:52:40

ne günlere kaldık yarabbi. salim uslu bağcıyı harcadıktan sonra çıktı meydane. bari bağcıyı nasıl harcamış konu ile ilgili olarak kapı arakası kulislerini de anlatan bir röportaj verse de millet salim usluyu daha yakından tanısa