Birilerinin sesi niye hiç çıkmıyor?

Havaalanı mevzusu Uslu'nun sözleri ile iyice alevlendi.

18 Ekim 2017 Çarşamba 00:53
Birilerinin sesi niye hiç çıkmıyor?


AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun, partisinin Alaca Gençlik Kolları Kongresi’nde müstakil havaalanı talebine yönelik sözleri gündemi allak bullak etti.


Siyasette tecrübeli olduğu düşünülen Uslu’nun bir şehrin ekseriyetinin uzun yıllardır hayal ettiği havaalanı isteğine açık ve net sözlerle karşı çıkması 7’den 70’e herkesi şaşırtırken, pek tabi eleştiri ve tepkileri de üzerine çekti.

USLU’NUN SÖZLERİ ŞOK ETKİSİ YAPTI

Açıkçası Uslu’nun konuşmasını dinleyen sokaktaki Çorumlu’nun şu hisleri hissetmesi oldukça doğal; küçümsenme, alaya alınma, haksızlık, kadirbilmezlik vb…

HAVAALANI İSTEMEK AK PARTİ KARŞITLIĞI MI?

Öyle ya, insanların yaşadıkları şehirde havaalanı olmasını istemesi neden AK Parti karşıtlığı oluyor? Hem hayatında uçağı sadece havada gören birilerinin de havaalanı istemesi kadar doğal bir şey olamaz, olmamalı. Küçümsenme, değersizlik algısına neden olan bu sözler vatandaşı üzdüğü gibi aynı zamanda sinirlendirdi. Oysa bugüne kadar uçağa binmeyenler veya binemeyecek olanlar da pek tabi çocukları için bu hizmeti isteme hakkına sonuna kadar sahipler.


Öte yandan bilinmeli ki, AK Parti’ye oy veren binlerce Çorumlu, halen aktif milletvekili olanlardan önce de net ve kararlı bir şekilde müstakil havaalanı istiyordu.


MEVZUYU SAPTIRMAK


Bu arada havaalanı gürültüsü(!) çıkaranlardan bugüne kadar pek çok hizmeti getirenlere teşekkür etmesini bekleyenler, hizmet ve yatırım talebinde bulunanların eksiği gediği, yapılmayanı eleştirme haklarının olduğunu da unutmamalı. Ayrıca havaalanı konusunda şu ilçe ne düşünüyor, bu ilçe ne düşünüyor sözleri mevzuyu ana hedefinden başka yerlere çekmek olsa gerek. Hiç tereddüt edilmemeli, herhangi bir yatırım konusunda hem merkez hem bütün ilçeler, yani topyekün Çorum hemfikir.


PARTİSİNE OY VERENLERİ İNCİTTİ


Hiç kimse siyasi nezaket gereği Başbakan’ın havaalanı ile ilgili sözleri üzerine söz söylenmesini beklemedi elbette. Ancak Çorumlu’nun oylarını alarak Ankara’da temsil hakkı kazanan bir milletvekilinden de memleketin havaalanı talebine çok açık karşı duruş sergilemesi, uçak-havaalanı hususunda bilerek veya bilmeyerek küçümseme algısı oluşturacak sözler sarfederek AK Parti’ye oy verenlerin bile gönlünü kırması, memleketin gündemini yok sayması tartışmayı daha da vahim hale getirdi. Hele hele  herhangi bir hizmet ve yatırım talebinde bulunanları AK Parti karşıtı olarak tarif etmek vehametin üstüne tüy dikmek gibi bir şey.


USLU’NUN HAKLI OLDUĞU TARAFLAR DA VAR


Diğer taraftan Uslu’nun sözlerinin tamamı yanlış da diyemeyiz. Elindeki basın gücünü de arkasına alarak ‘havaalanını biz yaparız’ sözleri ile meydana çıkıp kendisi alkış toplarken, siyasetçiyi ‘tü kaka’ gösteren ama sonrasında yine sesleri çıkmayanlardan, bunca tartışma yaşanırken hâlâ en ufak bir ‘çıt’ yok.


E kardeşim ortalık toz duman olmuş, siz nerdesiniz? Havaalanı mevzusunda sadece siyasiler mi suçlu yani?


‘Havaalanını biz yaparız’ deyip sonra da sessizliğe bürünenler de bizden daha iyi biliyorlar ki, siyasî destek olmadan Çorum havaalanına kavuşamayacak. Hiç olmazsa çıkın da bunu söyleyin bari. Milleti de boş yere tartıştırıp durmayın!






 

Son Güncelleme: 20.10.2017 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2017-10-18 01:08:23

O havaalanı elbet yapılacak ama uslu , külcü gibi havaalanı karşıtı tiplerden sonra

Avatar
Uğur 2017-10-18 07:02:11

Ne yapacaktı konuşanlar pardon,onlar siyasetçi değil;bir konuşur konuştuğunun arkasındadır.Sizin kimi aklamaya çalıştığınız belli.Sayın Uslu'nun haklılık payı varmis (?)Tespitiniz on numara...

Avatar
Erol 2017-10-18 07:05:10

Usluyu iyi anlayın adam haklı. Merzifon havaalanı ismine çorum eklensin ve uçuş sayıları artsın yeter diyor.Devletin tepesi zamanında itiraza rağmen merzifon ve yozgata bu işi yapmış. Ahbab çavuş ilişkisi ile. Eğer ordaki adamlar hesap kitapla bu işi yapsa zaten çoruma olurdu. Diyelim çoruma yapıldı saat 9 da ist uçuşu var dönüş ertesi gün sabah 7 de istermisiniz? Ben istemem. Hem çok komik değil mi? Pist benden kule ondan düğünde miyiz? Gücünüz varsa kastamonu gibi yapın bir dönem 3 vekil ertesi dönem 1 vekil çıkarın bak tepe sizi nasıl dinliyor.
Saygılarımla

Avatar
bir bilen @Uğur 2017-10-18 10:26:49

okuduğunuzu anladığınızdan emin misiniz!!!

Avatar
hakikat 2017-10-18 09:17:31

ahlatçı cevap ver hadi. sen ahlatcıya vurursun ses mehmet yolyapar'dan gelir yarın sayın demirer. uslu ile ilgili yazdıklarınıza da aynen katılıyorum. emekliye ayrılacağı için vatandaşla şimdiden alay etmeye başladı. o doktor atasın! kilittaşı ihale ettirsin anca.ötesine zaten geçemez

Avatar
Çorumlu 2017-10-18 09:34:28

1- uzun zamandır memleketin gündemini işgal eden bu havaalanı mevzuunda müsaadelerinizle ben de kendimce bir iki kelam etmek isterim. elbette ki her toplumda olduğu gibi çorum toplumunda da insanların ülkeyi yöneten siyasi iktidardan bir takım istekleri, bir takım beklentileri, bir takım talepleri olabilir, olmalıdır, olacaktır da. bu doğrultuda bu şehrin insanları da diğer konularda olduğu gibi havaalanı konusunda da istekte, talepte bulunacaktır. konunun ilk gündeme geldiği dönemleri hatırlayan birisi olarak, gayet iyi biliyorum ki, aslında çorum insanı için asıl öncelik havaalanından daha çok demir yolu idi ve bu öncelik konusunda da son derece haklıydı. çünkü çorum kayda değer bir sanayi şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyordu. vatandaşın demiryolu beklentilerini gören zamanın siyasetçileri, bu durumu kendi lehlerine kullanmak için hemen atıldılar ve çoruma demiryolu getireceğiz diye esip gürlemeye başladılar.

Avatar
vatandaş 2017-10-18 09:42:52

bırakın havalanı meselesini kapatın gitsin bu vekillerle olmaz. bence salim uslu, katı atık tesis haberini gündemden düşürmeye çalışmış gibi bakın belediye yetkililerinde hala ses yok. külcü ağa, zeki efendi reklam işi olaydı elli kere demeç verirlerdi. çorumlu vatandaşın vergileri nereye gidiyor. edirne'nin 10 milyona yaptığını çorum beldiyesi gerçekten 70 milyona mı yapıyor açıklama bekliyoruz.

Avatar
Çorumlu 2017-10-18 09:45:14

2- bu esip gürlemenin karşılığını, vatandaşlar alamasa da kendileri en yağlı yerinden aldılar. gel zaman gi̇t zaman baktilar ki̇, vaadetti̇kleri̇ demi̇ryolunun geleceği̇ yok, hemen hedef saptirdilar ve ortaya havaalani söylemi̇ attilar. yi̇ne esi̇p gürledi̇ler. dün demi̇r yolu i̇çi̇n alkiş tutan zavalli çorum halki, dün alkişladiklari demi̇ryolu gerçekleşmi̇ş gi̇bi̇ bugün de havaalanini alkişlamaya başladi. dünün hesabini soramayanlarin gelecekten ne beklemeye hakki vardir sormak gerekmez mi̇? hi̇ç bi̇r alt yapısı olmadan ortaya atılan havaalanı vaatleri elbette havada kalacaktı. ve nitekim kaldı da. çoruma havaalanı olmalı mı, elbette olmalı. çoruma demiryolu olmalı mı, elbette olmalı. ancak, gaye her zaman ve her şartta üzüm yemek olmalı. tüm bu talepler dile getirilirken ülke gerçekleri de gözardı edilmemeli. o günkü siyasi irade bölgenin havaalanı ihtiyacının merzifondaki askeri havaalanının sivil uçuşlara da açılarak çözülebileceğine karar verdi.