Birisi Çorumlu 4 Türk kayıp

ABD'nin California eyaletinde avlanmaya çıkan dört Türk'ten birinin Çorumlu olduğu avcılardan haber alınamıyor.

09 Kasım 2016 Çarşamba 08:36
Birisi Çorumlu 4 Türk kayıp

ABD
'nin California eyaletinde avlanmaya çıkan dört Türk'ten birinin Çorumlu olduğu avcılardan haber alınamıyor.

Barış Kavukçu(Çorumlu), Berkay Sürmeli, İlkay Zaman ve İsa Emre Elvermez, avlanmak için gittikleri California’nın Santa Clarita kenti ormanlık alanında kayboldu.

TÜRKİYE LOS ANGELES BAŞKONSOLOSLUĞU DEVREYE GİRDİ

Cumartesi gününü pazara bağlayan gece Los Angeles’tan yola çıkan 4 arkadaş, günübirlik gittikleri av gezisinden geri dönmeyince yakınları endişelenerek durumu polise bildirdi. Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu'nun da devreye girmesiyle alarma geçen polis ve korucular, ormanlık alanda arama başlattı.

HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE BÖLGEDE MAHSUR KALDIKLARI DÜŞÜNÜLÜYOR

Türk grubun akrabalarının yaptığı açıklamada, çalışmalardan umutlu olduklarını belirterek, daha önce defalarca bölgede kamp yapan ve avcılık tecrübesine sahip olan yakınlarının muhtemelen hava şartları nedeniyle belli bir bölgede mahsur kaldıklarını düşündüklerini dile getirdi.

48 saattir yakınlarına ulaşamayan aileler, bölgede telefonların çekmediğini bildikleri için telefonların kapalı olmasını normal karşıladıklarını, görevliler kendilerine ulaşana dek yakınlarının korunaklı bir yerde saklanacaklarını umduklarını belirtti.

ARAMA ÇALIŞMALARINA TÜRKLER DE KATILDI

Kaybolan Türklerin yakınlarından alınan bilgilerle polis, aramayı özellikle D11 ve D13 olarak adlandırılan arazide yoğunlaştırırken, aramalara yakınlarda yaşayan Türkler de katıldı.

Polisin ilk etapta 
kayıp vatandaşların aracını bulmaya çalıştığı, araçta olmamaları halinde yakın bölgede aramaya devam edeceği öğrenildi.

Türk grubun, sezonun bitmesiyle birlikte pazartesi günü girişlere kapatılacağını bildikleri av bölgesine, özel bir online medya şirketinin sahibi İlkay Zaman'ın Amerika'da avcılık temalı çekim nedeniyle gittikleri ve ailelerine bölge kapanmadan döneceklerini bildirdikleri öğrenildi.

TÜRK DERNEĞİ'NDEN YARDIM ÇAĞRISI

Güney California Türk Amerikan Derneği, (ATASC) kaybolan Türklerin bulunması için sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıda, bölgede yaşayan Türkleri arama çalışmalarına destek vermeye davet etti.

Açıklamada, Barış Kavukçu, Berkay Sürmeli, İlkay Zaman ve İsa Emre Elvermez’in bölgeye giderken kullandıkları aracın marka, plaka bilgisi ve kaybolan grup üyelerinin yakınlarına ait irtibat numaralarına yer verildi.

(yaygın basın)

Son Güncelleme: 09.11.2016 08:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165