BİRLİK VE BERABERLİKTEN TAVİZ VERMEDEN

AK Parti Genel Merkezi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandum kampanya tanıtımını coşkulu bir organizasyonla başlattı.

27 Şubat 2017 Pazartesi 23:30
BİRLİK VE BERABERLİKTEN TAVİZ VERMEDEN


MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM


AK Parti Genel Merkezi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandum kampanya tanıtımını coşkulu bir organizasyonla başlattı.


Kampanyanın görünen yüzü haricinde, partinin üst düzey kurmayları tabandaki kararsızlar ile farklı görüşte olan seçmene yönelik stratejileri belirledi.


Şimdi gözler milletvekilleri ve teşkilâtların seçim bölgelerine gelerek sahada yapacakları çalışmalara çevrildi.


Gelelim mevzuya;


Yaygın basında yayınlanan bazı anketlerde, AK Parti tabanında yer alan kararsız kitle ile MHP’nin muhalif kanadının durumu yansıtıldı.


Bu arada referandum gündeme geldikten sonra ‘Evet veya Hayır’ tercihinde olanlar karşılaştıkları yerlerde sıcak bir tartışma ortamı buluyorlar. Tercihleri farklı olanların ekseriyetinin kendi görüşlerini ifade ettikten sonra, mutabakat sağlayamasalar da ortak paydanın memleket olduğu bilincinden hareketle birlik ve beraberlik mesajı verdikleri gözleniyor. Bu, önümüzdeki süreç için olumlu bir gelişme.


Merak edilen soru, yerelde AK Parti milletvekilleri ve teşkilat yöneticilerinin belirlediği Çorum’a özel bir referandum stratejisi var mı?
Anketlere yansıyan ve AK Parti tabanında küçük bir oranda var olduğu iddia edilen kararsız seçmenin 16 Nisan tarihi yaklaştıkça tercihlerinin ‘Evet’ olarak netleşeceği görüşü hakim.

Öyleyse AK Parti teşkilatlarının hedef kitlesinin 15 Temmuz darbe girişimini ülkenin bekasına yapılmış bir kalkışma olarak gören ancak bazı gerekçelerle referandumda kararsız olan MHP’nin muhalif kesimi olması gerektiği dillendiriliyor.


MHP’nin muhalif kanadında yer alan bazı isimlerin partilerinin genel merkez politikalarını eleştirseler de, 15 Temmuz’dan sonra farklı bir bakış açısına sahip oldukları, genel merkez yönetiminin ‘Evet’ tercihini doğru buldukları ifade ediliyor.


Kararsızların ve MHP’nin içerdeki muhaliflerinin görüşlerinin sonuçta etkili olacağı aşikâr. Bu durumda yerelde de her oyun hesabının iyi yapılması gerektiği anlaşılıyor.


Tabiki  AK Parti teşkilatlarının, referandum sürecinde tutum ve davranışları MHP seçmeni üzerinde etkili olacak.


AK Parti’nin yereldeki aktörlerinin tamamının genel merkezler düzeyinde başlatılan olumlu havayı yerele yansıtması bekleniyor.


Parti içi programlardan ziyade MHP’nin muhaliflerine yönelik bir strateji belirlenmesi, daha kucaklayıcı bir dil kullanılması, kamuda, özel sektörde ve tüm alanlarda tarafların birbirlerine şaşı bakışı bertaraf edecek somut birlikteliklerin gerçekleşmesi gerektiği görüşü savunuluyor.


AK Parti teşkilatları bu konuda neler yapacak, hep birlikte göreceğiz.


Netice olarak referanduma gün sayıyoruz. Sandıktan çıkacak sonuç milli iradenin tercihi olacağından sonuna kadar saygı göstereceğiz. Temennimiz yaklaşan seçimin memleketin birlik ve beraberliğinin daha fazla perçinlenmesine vesile olması…


 

Son Güncelleme: 28.02.2017 08:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2017-02-28 03:52:46

Kararsız seçmenin evet demesi ile paketten bir kişi güçlenerek çıkacak. Kararsız seçmenin hayır demesi ile önümüze erken seçim seçeneği doğacak hemen ardından tbmm de erken seçim kararırını verecek diye düşünüyorum. Mustafa bey sonuç ne çıkarsa çıksın yazınızdaki birlik ve beraberlik vurgunuza katılıyorum.