‘Bitkileri tedavide bilinçli kullanmalıyız’

Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından ‘Fitofarmakoterapi ve Enfeksiyon Hastalıkları’ konulu konferans gerçekleştirildi.

18 Ekim 2016 Salı 11:17
 ‘Bitkileri tedavide bilinçli kullanmalıyız’


Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından ‘Fitofarmakoterapi ve Enfeksiyon Hastalıkları’ konulu konferans gerçekleştirildi.


Hastane konferans salonunda düzenlenen konferansa Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda HİTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı kısa bir konuşma yaptı.


Bitkilerin bilinçli kullanılması gerektiğini ifade eden Dolapçı, “Zengin bir bitki örtüsüne sahibiz. Bitkileri tabii ki hastaları tedavi etmekte kullanacağız ama bunu bilinçli kullanmalıyız” dedi.


Dolapçı’dan sonra programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. İrem Tatlı Çankaya ‘Fitofarmakoterapi: Bitkiden İlaca Yolculuk’, Doç. Dr. Aysel Kocagül Çelikbaş’da ‘Enfeksiyon Hastalıkları ve Fitoterapi’ başlıkları altında katılımcılara sunum yaptılar.


ÇANKAYA: TÜRKİYE’DE YAKLAŞIK 12 BİN BİTKİ TÜRÜ VAR


Prof. Dr. İrem Tatlı Çankaya konuşmasında bitkilerin insan hayatındaki rolüne değinerek, “İnsanoğlu, tarih boyunca bitkileri çok çeşitli amaçlar için kullanmıştır. Tüm Avrupa katısında açık ve kapalı tohumlu 12 bin 500 bitki türü varken, Anadolu da yaklaşık 12 bin bitki türü vardır ve üçte biri ‘Endemiktir’” diye konuştu.


Çankaya, bitkilerin tedavide tercih edilme sebeplerini ise şu şekilde sıraladı:


Modern tedavi uygulama imkânlarından uzak olunması


Yaşlı nüfus için sağlıklı yaşam endişesi


Doğal olanın her zaman daha güvenli ve daha iyi olduğu yönünde düşünceler


Bu tip tedavilerin asıl tedaviye destek sağlayacağının düşünülmesi


Son Güncelleme: 18.10.2016 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.