Bitkisel ürünler anlatıldı

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Bitkisel Ürünler ve Aromatik Yağlar Pazarlamacılığı konulu söyleşi düzenlendi.

08 Aralık 2016 Perşembe 19:16
Bitkisel ürünler anlatıldı


Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Bitkisel Ürünler ve Aromatik Yağlar Pazarlamacılığı konulu söyleşi düzenlendi.


Bitkisel Ürünler ve Aromatik Yağlar Pazarlamacılığı Uzmanı Nezih Adil Kayışoğlu, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Pazarlama ve Reklamcılık bölümü öğrencileri ile buluştu.


Programa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Ömer Faruk Karakaş, Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Alper Bora Demirel, Öğretim Elemanları Öğr. Gör. İlhan Gülcan, Öğr. Gör. Emre Akgözlü ve Öğr. Gör. Adnan Oduncu ve Pazarlama ve Reklamcılık bölümü öğrencileri katıldı.


Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Bitkisel Yağların toplanmasından pazarlanmasına, ürünün hazırlanması gibi konular hakkında bilgiler veren Nezih Adil Kayışoğlu, “Türkiye 174 familyaya ait 1251 cins ve 12.000’den fazla tür ve tür altı taksonu (alt tür ve varyete) ile oldukça zengin bir floraya sahiptir. Bu taksonların 234’ü yabancı kaynaklı ve kültür bitkisidir. Geriye kalan diğer türler ise yurdumuzda doğal yayılış gösteren bitkilerdir. Tüm Avrupa kıtasının yaklaşık 12.000 kadar bitki taksonuna sahip olduğu düşünüldüğünde yurdumuzun bitki örtüsü bakımından nedenli zengin olduğu görülmektedir. Mesela Dünya kekik dış ticaret hacmi yaklaşık 12-13 bin ton civarındadır. Türkiye son beş yılda yaklaşık 9-12 bin ton kekik ihraç ederek Dünya’da lider ülke konumundadır.” dedi.


Sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Nezih Adil Kayışoğlu’na, Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Alper Bora Demirel tarafından teşekkür belgesi verildi.


Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık böyle bir programa katılarak sektör hakkında verdiği değerli bilgilerden ötürü Bitkisel Ürünler ve Aromatik Yağlar Pazarlamacılığı Uzmanı Nezih Adil Kayışoğlu’na teşekkürlerini iletti.

 

Son Güncelleme: 08.12.2016 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.