'Bizim Hikaye' filmi okundu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Osmancık Şubesi bu hafta 'Bizim Hikaye' film okumasını gerçekleştirdi.

22 Mart 2017 Çarşamba 08:46
'Bizim Hikaye' filmi okundu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Osmancık Şubesi bu hafta 'Bizim Hikaye' film okumasını gerçekleştirdi.


Derneğin çok amaçlı salonunda gerçekleşen programın yöneticiliğini Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili yaptı. Filmin çok güzel bir manzarayla ve güzel bir sözle başladığını belirten Kazım Sekili, babanın oğluna verdiği nasihatin ' Dimdik duracaksın bu hayatta, düşsen de kalkmasını bileceksin.' sözünün bir babanın oğluna bırakacağı en değerli miras; hayatta kalmak, mücadele etmek, idealleri uğruna savaşmak için dürüstçe, başkasını ezmeden, ezilenin yanında, helal lokma yiyerek, imanla, inançla, şükürle yoluna devam etmeyi öğretmesinin çok anlamlı olduğunu vurguladı.


Bizim Hikaye'nin bir darbe filmi olarak gösterildiğini, fakat darbeden ziyade aşk konusunun daha başarılı işlendiğini söyleyen Kazım Sekili, 'Film günümüz İstanbulu'yla uyum arzettiğinden sürekli bir geriye dönmeye çalışmış. Fakat bu dönüşler düzgün bir şekilde yapılmadığından bağlantı kurulması aşamasında sıkıntılar var” dedi. Drama türündeki filmde inançları nedeniyle zor günler yaşayan bir ailenin inandığı değerler uğruna mücadele etmesini konu edinen bir filmi izlediklerini belirten Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, 'Filmde çok güçlü göndermeler var.  Film başlarken dağ çekimi ile başlar. Dağ bizde sonsuzluğu, gücü simgeler.Dağ filmin başında da sonunda da çok güzel vurgulanmış. Köprü metaforu var. Köprü metaforunu da filmde çok güzel kullanmış. Biliyorsunuz köprü bu dünyadan öbür dünyaya geçişi simgeler. Yine buluştukları yerlere bakarsanız hep tarihi camilerin, çeşmelerin ya da kütüphanelerin bulunduğu mekanlarda buluşmalar olmuş. Yağmur metaforunu burada rahmet, bereket olarak kullanmamış, sıkıntı ve keder olarak kullanmış. Her iki kareye de bakarsanız bunu görürsünüz. Darbe filmi olmasına rağmen darbe görüntüleri ve hapishane hayatında çekilenler çok fazla gösterilmemiş. Kullanılan müzik çok güzel bir şekilde yerleştirilmiş. Filmde en başarılı bir şekilde manzara çekimleri yapılmış. Eksik yönelerden bir tanesi de İsmail Bey yazdığı bir kitap yüzünden hapishaneye girmesine rağmen kitapta anlatılanlarla hiç karşılaşmıyoruz. İzleyiciye hiçbir olaya karışmayan birisi olarak verilmesi eksik kalmış. İşte bu nedenlerle ana hikaye olan 12 darbesinin sağlıklı bir şekilde desteklenmediğini düşünüyorum.' diye konuştu.


Daha sonra  katılımcılarında katkıda bulunduğu program “Herkesin saklı kalan bir hikayesi vardır. Korkarsan ömrün boyunca hiçbir şeyle mücadele edemezsin. Dimdik duracaksın hep hayatta, düşsende kalkmasını bileceksin” sözleri üzerinde iyice düşünülmesi dilekleriyle son buldu.



Son Güncelleme: 22.03.2017 08:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.