Bostancı’dan Rıza Sarraf açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Kişisel Verilerin Korunması Tasarısı görüşmelerinde, ABD'de tutuklanan Rıza Sarraf’ı kayırmak için yasal düzenleme yapıldığı iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın bazı haklarını güvence altına alan söz konusu önerge, Sarraf'ın tutuklanmasından bir ay önce hazırlanmıştır" dedi.

25 Mart 2016 Cuma 18:04
 Bostancı’dan Rıza Sarraf açıklaması


AK Parti Grup Başkanvekili 
Naci Bostancı, Kişisel Verilerin Korunması Tasarısı görüşmelerinde, ABD'de tutuklanan Rıza Sarraf’ı kayırmak için yasal düzenleme yapıldığı iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın bazı haklarını güvence altına alan söz konusu önerge, Sarraf'ın tutuklanmasından bir ay önce hazırlanmıştır" dedi.

Bostancı, yaptığı yazılı açıklamada, dün bazı basın yayın organlarında, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı görüşmeleri sırasında, kendisinin de altında imzası olan önergeyle, ABD'de tutuklanan Rıza Sarraf’ı kayırmak için yasal düzenleme yapıldığının iddia edildiğini belirtti.

Habere konu olan söz konusu önergenin, yurt dışında yaşayan gurbetçilere yönelik olup, iddia edilen tarihten bir ay önce, 18 Şubat 2016 tarihinde hazırlanarak TBMM Başkanlığına sunulduğunu aktaran Bostancı, şunları kaydetti:

"Haberde iddia edildiği gibi, gece yarısı operasyonu ile değil, söz konusu şahsın tutuklanmasından bir ay önce hazırlanmıştır. Önergenin hazırlanmaya başladığı tarihlerde Sarraf'ın tutuklanma konusu gündemde dahi yoktu. Haberde yer alan iddialar mesnetsiz ve gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu önerge ile yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın bazı hakları güvence altına alınmak istenmiştir. Asılsız iddialar üzerine kurgulanmış böyle haberlerle, kamuoyunu yanıltmak gazetecilik etiğiyle bağdaşmamaktadır."(Haber7)

Son Güncelleme: 25.03.2016 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.