Bozboğa’da tanıtım etkinliği

Tarım Ürünleri Araç Gereç İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş (Tareks) ‘Tanıtım ve Tarla Günü’ etkinliği düzenledi.

30 Haziran 2015 Salı 11:13
Bozboğa’da tanıtım etkinliği


Tarım Ürünleri Araç Gereç İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş (Tareks) ‘Tanıtım ve Tarla Günü’ etkinliği düzenledi.


Bozboğa Köyü’nde düzenlenen programa Tareks Genel Müdürü Burhanettin Topsakal ile Genel Müdür Yardımcısı Kamil Yılmaz, TKK Ankara Bölge Müdürü Vali Altunkaş, Tareks Teknik Müdürü Cevdet Babuşçu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ve çiftçiler katıldı.


Tanıtım programında Tareks Genel Müdürü Burhanettin Topsakal, TKK Ankara Bölge Müdürü Veli Altunkaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Genel Müdür Yardımcısı Kamil Yılmaz, Tareks Teknik Müdürü Cevdet Babuşçu birer konuşma yaptılar.


Çorum’da 2012 yılında ıslah çalışmalarını başlattıklarını belirten Tareks Genel Müdürü Burhanettin Topsakal,’’Tek amacımız Türk çiftçisinin birim alanında en yüksek verimi sağlamaktır.  Çiftçilerimiz sertifikalı tohum kullansın. Sertifikalı tohumu teşvik ediyoruz.”dedi.


TKK Ankara Bölge Müdürü Veli Altunkaş ise,  çiftçilerin Tarla Günü’nü kutladı.


Türkiye'de son 12 yılda gerçekleştirilen tohum ve fide fidan üretimi hakkında bilgi veren  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş de, ‘’2002 yılında tohum üretimi 150 bin ton iken 2015’de 750-800 bin ton oldu. Fide fidan üretimi 2002 yılında 10 milyonken şimdi 150 milyona çıktı.’’ Diye konuştu.


Tohumculuk sektörünün en gelişmiş sektör olduğunu belirten Tareks Genel Müdür Yardımcısı Kamil Yılmaz ise,’’ Tohumculuk  gıda sektörünün önemli halkasını oluşturuyor. En gelişmiş sektör de tohumculuk. Ar-Ge’nin  tohumculuk sektörünün gelişiminde büyük ölçüsü var.  AR-GE çalışması olmadan hiçbir tohumculuk kuruluşu ayakta kalamaz. Çiftçimizin birim alanda her türlü verimi alabilmesi için çeşitlerimizi üretmeye devam edeceğiz.’’ Diye konuştu.


Tareks Teknik Müdürü Cevdet Babuşçu da, arpa ve buğday çeşitleri hakkında bilgi verdi. En gözde çeşidin GLOSA(Arpa) olduğunu söyleyen Babuşçu, ürünün dekar başına maksimum 1040 kg verim verdiğini belirtti.


Konuşmaların ardından  7 dekarlık bir alan üzerinde arpa ve buğday karışık 36 çeşitten oluşan deneme demonstrasyon çalışması yerinde incelendi.


Program iftar yemeği ile sona erdi.




Son Güncelleme: 30.06.2015 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165