Bu da mutluluğun semineri

Sungurlu ilçesinde ilk kez “Aile içi huzur ve mutluluk” semineri düzenlendi.

17 Kasım 2014 Pazartesi 16:57
 Bu da mutluluğun semineri


Sungurlu ilçesinde ilk kez “Aile içi huzur ve mutluluk” semineri düzenlendi. 

HHT International tarafından Nişantaşı Toplantı ve Düğün Sarayı’nda gerçekleştirilen yetişkinlere yönelik “Aile içi huzur ve mutluluk” semineri Sungurlu’da ilk kez düzenlendi.

Türkiye’de sanat çamiasından, iş camiasına kadar uzanan bir çok ailenin, yetişkin ve çocukların aile sorunları ile yıllardır birebir ilgilenen ve çözüme kavuşturan aile ve hipno terapisti yaşam koçu Numan Acuner, bu sefer Sungurlu’da yetişkinlerle buluştu. Seminer esnasında dostluğun, arkadaşlıktan, arkadaşlığın ise yarenlikten farkı olduğunu, yaptığımız her bilinçli veya bilinçdışı doğru veya yanlış seçimin kendimize, ailemize, çevremize beraberinde getirdiği farklılıklardan bahsetti. Eş seçimi ve aile içi iletişim tekniklerini vurguladı.

Ergenlerin cinsel eğitimlerini ebeveyn yada uzman kişilerden almak yerine aynı statüdeki oyun ve mahalle arkadaslarından aldıgı takdirde karşılacağı sorunları net bir şekilde ortaya koydu.

Günümüzde sigara, uyuşturucu bağımlılığı ve kabul görme ihtiyaçlarına da değinen Acuner, özellikle ebeveynlerin bu konuda üstlenebilecekleri rolleri kolay ve anlaşılabilir bir dille yeniden tanımladı.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Uzmanı Hülya Tatlılıoğlu ise heves, hedef, irade konularına girerek, “Türk toplumu olarak çoğu şeye heves ediyor, hedef koyuyor ancak irade konusunda maalesef çoğu zaman sınıfta kalıyoruz” dedi. 

Bunun nedenlerini örneklerle açıklayan ve bizlere bilinçli bir şekilde aşılanan “İdeal İmaj takıntısı” nedeniyle gördüğümüze inanırız felsefesinin yaygın olduğunu vurgulayan Tatlılıoğlu, Bu türlü seminerlerin toplumu bilinçlendirmek adına hızla ve tüm yurt genelinde artarak devam etmesini temenni etti.




İHA

Son Güncelleme: 17.11.2014 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.