Bu fotoğraf ortalığı karıştırdı

Eski Çorum YEDAŞ Müdürü Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Baro Başkanı İsmail Taştan...

20 Kasım 2013 Çarşamba 14:35
 Bu fotoğraf ortalığı karıştırdı


Eski Çorum YEDAŞ Müdürü Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Baro Başkanı İsmail Taştan ve İl Müftüsü Süleyman Aktaş'tan oluşan heyet devam eden Kuran kursu için işadamlarını ziyaret etmek amacıyla geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gitti. İşadamlarını ziyaretin ardından MHP'li Belediye Başkanı Canlı, heyet ile birlikte Bahçeli'yi de ziyaret etti. Heyet Gümüşhane'ye döndükten sonra Ankara'da yaptıkları görüşmelere ilişkin temasların fotoğrafları belediyenin internet sitesinde ve yerel gazetelerde yayımlandı. Bu duruma bazı Ak Partililer tepki gösterdi. Duruma sinirlenen Müftü Aktaş, Cuma vaazında, 'Benim aracımla yolda giderken 'Şurayı da ziyaret edebilir miyiz' dedi. 'Ben de yapalım, ne olacak' dedim. Arkadaşlarla birlikte gittik. Bu fotoğrafı yalanlamam. Ama dün geldik ki Gümüşhane karışmış. Benim duruşumu kimse merak etmesin. Çok net söylüyorum, ben bu fotoğraflara sığacak insan değilim... Benim ismimle birileri kendine yer etmek istiyorsa bunu küllerde bile bulamazsınız. Çünkü kül dağları bile puf dedin mi söner gider. Kimse kül dağından medet ummasın. Gümüşhane'nin sarp kayalarından medet umsun' şeklinde konuştu.


'Üzerimdem itibar yapılıyor'

Emeklilik dilekçesi vermeyi düşündüğünü, Gümüşhane'nin dağına, taşına, uçan kuşuna hakkını helal ettiğini söyleyen Müftü Aktaş, 'Benim üzerimden itibar vasfı yapana herkesi Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Allah katında suç işlemedim. Bir ziyaret gerçekleştirdim. Hukuk, devlet ne yapacaksa yapacak. Allah bizi kandırarak hedeflerine ulaşmaya çalışanlara fırsat vermesin' dedi.


'Ziyaret kimyasını bozdu'

Belediye Başkanı Canlı ise, müftüye sert tepki göstererek, şunları söyledi:

'Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmenin kime ne zararı var? 'Ben bu fotoğraflara sığacak biri değilim' diyor. Böyle söz olur mu? Sen kimsin de böyle bir cümle kurabiliyorsun? Kendini ne zannediyorsun? Müftünün bu hareketinin sebebi Devlet Bahçeli ile birlikte fotoğrafının kamuoyuna yansımasıdır. Bu fotoğraf adamın kimyasını bozdu. Devlet Bahçeli ile fotoğraf çektirmenin ne sakıncası olabilir? O fotoğrafla taraf duruma düştüğünü söylüyor. Peki şimdi taraf olmadın mı? Şimdi taraf değil misin? 'Ben o fotoğrafta bulunacak adam mıyım?' diyor. Sen kimsin, necisin de böyle bir cümle kurabiliyorsun? İslam'da iftira etmenin cezası nedir? Kendisi iftira atıyor.'




Son Güncelleme: 20.11.2013 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165