Bu hisseden Çorum daha çok pay almalı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), 2016 hibe çağrısı bilgilendirme toplantısında, 19 milyonluk iki ayrı hibe desteği olduğunu duyurdu.

26 Aralık 2015 Cumartesi 10:33
Bu hisseden Çorum daha çok pay almalı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), 2016 hibe çağrısı bilgilendirme toplantısında, 19 milyonluk iki ayrı hibe desteği olduğunu duyurdu. Çorumlu STK'lar başta olmak üzere, yerel yönetimlerden proje beklediklerini açıklayan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, "Çorum'da bir önceki dönemde yakaladığımız başarıyı, bu dönemde de yakalamak istiyoruz. Çorum'dan proje bekliyoruz." dedi.

Turgut Özal İş Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Müftü Dr. Ahmet Akın, İl Genel Sekreteri Ömer Arslan, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, bürokratlar, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında, 19 milyonluk bütçenin iki ayrı hibe çağrısına hitabettiğini, 1 milyonluk bütçenin STK'ların çalışmalarına en fazla 75 bin TL destek vereceğini, 18 milyonluk destek ile de turizmin kalkınmasına yönelik küçük ölçekli projelere mali destek sağlayacanığını açıkladı.

Müracaatların, hibe çağrı ilanından 10 gün sonra başlayacağını duyuran Özen, sistem üzerinden müracaat yapılmasının son tarihinin 11 Mart 2016 saat 23,50 olduğunu, tüm belgelerin matbu hallerinin ajansa tesliminin ise 18 Mart 2016 cuma günü saat 17,00 itibariyle son bulacağını bildirdi.

STK'ların çalışmalarını çok önemsediklerini ifade eden Mevlüt Özen, STK'lar başta olmak üzere yerel yönetimlerin bu çağrıları iyi değerlendirerek, toplumun kalkınmasına ve bölgesel gelişime katkı sağlayıcı projeler beklediklerini dile getirdi.

Özen'in konuşmasından sonra kürsüye gelen OKA Program Yönetim Birimi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Güner, OKA çalışmaları ve hibe çağrısı içeriği ile ilgili sunum yaptı. OKA yetkilileri,  detaylı bilgilerin www.oka.org.tr adresinden takip edilebileceğini hatırlattı.


Son Güncelleme: 26.12.2015 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.