Bu iki nokta perişan!

Çorum şehir içi trafik her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Hele iki nokta var ki...

17 Eylül 2018 Pazartesi 17:50
Bu iki nokta perişan!

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’un şehir içi trafikte yaşadığı problem giderek artıyor.

Her hafta Pazartesi günü Varinli Caddesi ile Çevre Yolu İlim Yayma Cemiyeti Kavşağı’nın kesiştiği alana sebze-meyve pazarı kuruluyor.

Çorumlular haftalık meyve-sebze ihtiyaçlarını karşılamak için Pazartesi Pazarı’na gidiyor. Buharaevler Mahallesi ile kent merkezini ve Çevre Yolu’nu birbirine bağlayan güzergâhta bilhassa o gün ciddi yoğunluk yaşanıyor.

VARİNLİ SAĞLI SOLLU PARK

Pazar ihtiyacı için araçları ile gelen vatandaşlar Varinli Caddesi’ne sağlı sağlı sollu park yapıyor. Trafik bir şekilde zar zor akarken, Çevre Yolu üzerinde tam pazara ve kavşağa yakın noktaya da araç parkları yapılması dikkat çekiyor. Bu durum Ankara-Samsun hattı ile şehir merkezi ile Buharaevler tarafına Çevre Yolu üzerinden ulaşmayı tercih eden sürücüleri olumsuz etkiliyor. Günün belli saatlerinde ve özellikle akşam saatlerinde bölgede trafik felç olurken, sürücüler İYC Kavşağı’nda bazı zamanlar 20-25 dakika beklemek zorunda kalıyor.

ÇEVRE YOLU’NA ARAÇ PARKI!

Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı bir ekip Pazartesi Pazarı İYC Kavşağı’nda görev yapıyor. Ancak Çevre Yolu üzerine yapılan araç parkına karşı bir tedbir alınmadığı gözleniyor. Çorumlu’nun burada yaşadığı trafik çilesine bir çözüm yolu üretilmesi gerektiği belirtiliyor.

BİR BAŞKA SORUN DAHA

Şehir içi trafikte bir diğer ciddi sorun Osmancık Üst Geçidi ile Çiftlik ve Osmancık Caddesi’nin kesiştiği döner kavşakta yaşanıyor. Sadece Pazartesi günü değil hafta için her gün belirli saatlerde güzergâhta trafik sıkışıyor. Sinyalizasyon olmaması nedeniyle geçişler sürücülerin inisiyatifine bırakıldığından çoğu zaman kargaşa ve tartışmalar da çıkabiliyor. Söz konusu bölgede trafiği düzenleyici bir uygulama olmazken, çoğu zaman ekip te görevlendirilmiyor. Son birkaç gündür Çevre Yolu istikametinde seyrederek Osmancık üst geçidi altından şehir merkezine girişler bir süredir kapatılsa da soruna kalıcı bir çözüm üretmiyor.

KISA, ORTA VE UZUN VADELİ TEDBİR

Birçok şehirde olduğu gibi nüfusu, motorlu araç sayısı artan, imarı gelişen Çorum’da trafik artık günümüzün en önemli şehircilik sorunlarından birisi olduğundan, üzerine vazife düşen ilgili kurumlardan vatandaşı rahatlatacak alt ve üst yapıya yönelik kısa-orta ve uzun vadeli tedbirleri almaları bekleniyor.

BELEDİYE VE EMNİYET DİKKAT!

Bunun yanı sıra Çorum Belediyesi’nin Çevre Yolu üzerinde kurulan Pazartesi Pazarı için vatandaşı rahatlatacak alternatif bir nokta oluşturması düşünülebilir. Yok eğer Pazar bu bölgede sürekli kurulacaksa Çorum Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin yukarıda sadece iki örnekle açıkladığımız, yoğunluğu fazla olan ve vatandaşı perişan eden önemli güzergâhlarda mutlaka trafik akışını sağlaması arzu ediliyor.

Son Güncelleme: 19.09.2018 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ünal 2018-09-17 17:59:28

Osmancık üsgecidini yıkın artık nerede görülmüş rampanın bittiği yerde döner kavvsak

Avatar
Mehmet 2018-09-17 19:18:42

Çevre yolunun kenarında pazar olur mu? Bu ne ilkelliktir!!Şehir içinde trafik keşmekeş!Son ses müzikle,abartı egzozla,drift atan araçlarla dolu caddeler sokaklar.Yetkililer bu işe bir el atın artık.

Avatar
K 2018-09-17 20:34:35

Mustafa bey; Gerçek manada sorunları gündem yapan bir sen kaldın, çok haklısın Çorum da hemen her bölgesinde trafik felç yetkili kimse çözüm....

Avatar
Özlem 2018-09-17 22:05:15

Çok önemli bir hususa değinmişsiniz. Teşekkürler.

Avatar
Sungurbey 2018-09-17 23:37:28

Siz binaların aştını otopark yapmayın daha, müteahhit cezasını ödesin birkaç daire fazla çıkarsın, daha bu otoparktan ötürü çok adam öldürecek birbirini bu ülkede..!

Avatar
Kenann 2018-09-18 17:23:56

Mustafa Bey çizgini bozmadığın, vatandaşa dokunan gerçek konuları işlediğin için sana sonsuz teşekürler.. Evet Çorum da trafik 1 numaralı sorundur hemde her noktada bu böyledir..

Avatar
hasan 2018-09-18 19:54:19

ilimyaymaya alt geçit yapılsın.kaç kişi öldü orada.

banner165