Bu kampanya mazlumlar için

Genç İHH boş durmuyor

09 Ekim 2017 Pazartesi 14:52
Bu kampanya mazlumlar için

Çorum Genç İHH ve Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu Arakan, Suriye ve dünyanın muhtelif yerlerinde zulme uğrayan, acil yardıma ihtiyaç duyan Müslümanlar için 
İnsani Yardım Kampanyası başlattı.

Çorum Genç İHH İnsani Yardım Ekibi ve Danişmend Gazi İmam Hatip ortaokulu ortaklığında yürütülecek olan kampanya ilk etapta 15 gün sürecek.

Danişment Gazi İmam Hatip Orta Okulu İnsani Yardım Kampanyası açılışına Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, Çorum Hanımlar Genç İHH Başkanı Ayşe Uçak Çorum Hanımlar Genç İHH Üniversite sorumluları, Danişmend Gazi İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Orhan Demir, Müdür Yardımcısı Şahin Özcan ve çok sayıda İmam Hatip talebesi katıldı. Program sonrasında İmam Hatipli kızlar Çorum Genç İHH üyesi Üniversiteli ablaları ile sohbet etti.


Kampanya açılışında bir konuşma yapan İHH Başkanı Selim Özkabakçı, şöyle dedi; “ İHH olarak bizler dünyanın neresinde bir mazlum çığlığı varsa dindirmek için çaba sarf etmekteyiz. Yardım kampanyaları, bilinçlendirme faaliyetleri, ümmet olma ortak paydasında yapılabilecek ne varsa gerek yurtiçi gerekse yurtdışında elimizden geleni yapmaktayız. Yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken uzaklığına, sıkıntısına ve önümüze çıkabilecek engellere aldırmadan gereği ne ise onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim bu faaliyetlerimiz sırasında önümüze çıkan ve aşılması gereken en önemli engel ise “yardım etme” bilincinin tüm topluma yayılması noktasındadır. Süreci devamlı işler hale getirmek için insan kaynağı oluşturmak ise önceliğimizdir. Çünkü “Amellerin en hayırlısı az da olsa devamlı olanıdır” Hadis-i Şerif’ince bir kez yardım değil, az da olsa düzenli olarak yardım edebilir olmayı elzem görmekteyiz. Bu amaçla oluşturduğumuz “Genç İHH İnsani Yardım Ekibi” enerjisi yüksek gençlerin bir araya gelerek hem bilinçli Müslümanlar olmalarını hem de yapılan faaliyetlerin devamlılığını sağlamak noktasında yeni ve güçlü bir oluşumdur.


Çorum Genç İHH İnsani Yardım Ekibini bugün daha genç üyelerimizle genişletmenin haklı sevincini yaşıyoruz. Çorum’da ilk defa Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nda başlattığımız bu kampanya ile inanıyorum ki; ümmetin umudu olan bu toprağın insanları en yaşlısından en gencine kadar sorumluluğunun bilincinde olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Temennimiz Çorum’daki diğer okullarda da bu güzel ve örnek çalışmaları yürüterek hem gençlerimizi duyarlı hale getirmek, hem de mazlumlara yardım ulaştırmaktır. Okul Müdürümüz Sayın Orhan Demir beye, Proje sorumlusu Müdür yardımcısı Sayın Şahin Özcan beye ve ekibine böyle bir durumda sağına ve soluna bakmadan “Ben varım” dedikleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Orhan Demir de, yaptığı konuşmada,“ 37 yılımı verdiğim bu meslekte bana kalan en büyük mutluluklardan birisi akıllı, çalışkan, geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmayı becerebilen ve daha önemlisi önce ümmet ve millet olma şuuruna sahip bireyler yetiştirmeye katkı sunabilme imkanı yakalamış olmamdır. Çünkü kişisel mutluluk ve tatminin sadece daha kariyerli ve çok kazanan olmaktan değil, önce insan olmaktan geçtiğini biliyoruz. İnsani duygularını kaybetmiş olanların yaşadığımız dünyada ne kadar kariyerli ve zengin olurlarsa olsunlar yaptıkları ve yaşattıkları ortadadır. Komşusu aç iken tok yatmayı zül sayan bir ümmetin fertleriyiz. Bir bakış ötesi yanarken sırtımızı dönemeyiz, bana ne! diyemeyiz. Yok, saydığımız acılar bir gün bizimde imtihanımız olur. Elimizdekinin kıymetini bilip paylaşmazsak bir gün elimizden alınmayacağından emin olamayız. Bu bilinç ve şuurla başlattığımız kampanyada Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu olarak duyarlı ve dertli olduğumuzu bir kez daha ispatlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnanıyorum ki; bizim ortaokullar içinde ilk olarak başlattığımız bu kampanya birçok diğer okulumuza örnek olacak ve bizlerde daha büyük hayırlara vesile olacağız. Kampanyayı başlatmamıza vesile olan Çorum İHH Başkanı Selim Öözkabakçı beyefendi ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.


‘Çorum Genç İHH İnsani Yardım Ekibi’ bünyesinde oluşturulan ‘Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu İnsani Yardım Ekibi’ 15 günlük süre içinde okulda ve yaşadıkları çevrede gönüllü olarak; başta Arakan, Suriye ve Irak olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm gören Müslümanlara ayni ve nakdi yardım toplayacak, bu yardımları Çorum İHH bünyesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklar.




 

Son Güncelleme: 09.10.2017 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rıdvan Bolat 2017-10-09 19:50:59

"Müslümanlar bir vücudun organları gibidirler,birinin duyduğu acıyı hepsi duymalıdir"hadisi şerifinin gereğini yerine getiren herkesten Allah(cc) razı olsun.....