Bu kavşakta hata var mı?

Çorum Belediyesi’nin Samsun Yolu Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servis girişi önünde yaptığı yeni kavşak tartışmalara neden oldu.

23 Aralık 2016 Cuma 09:34
 Bu kavşakta hata var mı?


Çorum Belediyesi’nin Samsun Yolu Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servis girişi önünde yaptığı yeni kavşak tartışmalara neden oldu.

Çamlık Caddesi’nden 370 metre uzunluğunda yeni bir yol açarak hizmete alan belediye, Emniyet Müdürlüğü, hastane acil servis ve Samsun-Çorum Yolu’nun kesiştiği dörtlü kavşağa yeni bir döner kavşak yaptı.

Söz konusu kavşağın çok büyük yapılması sürücüler arasında tartışmaya neden olurken, teknik uzmanlar farklı düşünüyor.

Dört yolun kesiştiği noktaya yaklaşan sürücülerin yoldan çıkıp direkt kavşakla karşılaştığını belirten sürücüler, yolu önceden tanımayanların kaza yapma riski taşıdığını savunuyor.

PEKİ ALPER ZAHİR NE DİYOR?

Tartışmalara açıklık getiren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, döner kavşağın dört ayrı yolun kesiştiği noktaya yapılabilecek en uygun kavşak olduğunu söyledi.

Üniversiteden danışmanlarla kavşak projesinin hazırlandığını belirten Zahir, “Döner kavşak dört yolun kesiştiği noktaya yapılabilecek en uygun kavşaktır. O noktada araçların hızını yavaşlatmak gerekiyor. Kavşak projesini üniversiteden danışman hocalarla hazırladık. Çorum’da Saat Kulesi ile Çimento Fabrikası arasında döner kavşak yok. Şimdi Çamlık Caddesi’nden yeni bir yol açıldı. Yakın zamanda Dumlupınar İlkokulu arasından ikinci bir yol açılacak. Milli Eğitim Müdürümüz bu konuda bakanlıkla görüşüyor. Melikgazi’den çıkan araçlar Fatih Caddesi ve Buharaevler’e rahat geçiş yapabilecek. Ayrıca kavşakta YEDAŞ aydınlatma çalışması yapacak.” Dedi.


Son Güncelleme: 23.12.2016 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.