'Bu nasıl bir düzen?'

Türkiye Kamu İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, aday öğretmenlere üstü kapalı şantaj uygulandığını iddia etti.

09 Mart 2016 Çarşamba 17:59
'Bu nasıl bir düzen?'

Türkiye Kamu İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, aday öğretmenlere üstü kapalı şantaj uygulandığını iddia etti.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Selim Aydın, hükûmetin eğitim politikasını eleştirdi.

2016 Şubat atamasında Çorum’a 204 aday öğretmen görevlendirilmesi yapıldığını belirten Aydın, “Liyakate dayalı olmayan bir görevlendirme süreci yaşandı” dedi.


Eğitimin sisteminin delik deşik edildiğini öne süren Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:


“İlk skandal uygulamaya, aday öğretmenlerimize danışmanlık yapacak öğretmen tespitlerinde şahit olduk. Kapalı kapılar ardında, kimseye duyurmadan, yandaşlarının nefsini okşamak amacıyla, birazdan ifade edeceğim iddialarımın gerçekleşmesinde ellerini güçlü tutmak adına liyakate dayalı olmayan bir görevlendirme süreci yaşandı.


‘BU NASIL BİR DÜZEN?’


Nasıl bir ahlaksızlığa doğru sürüklendiğimizi; eğitimin baskı ve şantaj içerisinde nasıl delik deşik edildiğini ibretle ve öfkeyle temaşa ediyoruz.


Hukuk ve insanlık dışı tarihi bir sürecin şahitleri olmanın utancını taşıyoruz. Ve tüm bunların, manevi (!) bir profil çizenler eliyle, zamanında birilerinin kurduğu ‘ikna odalarını’, bunlar her tarafa kurmuşlar. Bu nasıl bir zulümdür ki öğretmenliğe daha yeni başlayan bir insanın, müdür odalarında yandaş sendika temsilcileri nezaretinde okul müdürleri tarafından vicdanına ve sendikal tercihine ipotek koyulmaktadır; bir sendikanın tamahkârlığı ve hırsı uğruna işiyle ve ekmeğiyle tehdit edilmektedir. Stajyerliğinin kalkmaması imalarıyla korku ve endişe içine düşürülmektedir.


Bu nasıl bir düzendir ki, mülakatlarla okul müdürleri, ince hesaplarla danışman öğretmenler seçilir de çocuklarımızı teslim edeceğimiz bu genç öğretmenlerimizin hevesleri, idealleri ve yürekleri yandaş sendikanın akbabaları ağlatacak fırsatçılığında paramparça edilir. Buradan tüm kamuoyuna soruyoruz:


İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli bir şube müdürü aday öğretmene şu sendikaya üye olursan adaylık sürecinde sıkıntın olmaz, ‘üye ol’ diye mobing uygulamış mıdır? Eğer yapılmışsa, görevi kötüye kullanmanın, çalışanlarına ahlaksızca bu tür baskılar uygulamanın, Devletin makam ve onurunu böylesi sendikal tetikçilik adına kullanmanın bir cezası yok mudur?


Yine okullarımızda idarecilerimiz aday öğretmeni makam odasına çağırıp psikolojik baskıyla üye yapmış mıdır? Eğer böylesi ahlaksız ve hukuksuz bir hadise yaşanmışsa, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu durumdan haberi var mıdır?  Eğer bu hadise doğruysa, kendisini oraya getirmek için ciddi emek sarf edenlere diyet mi ödemektedir?


İlimizdeki aday öğretmenlerin de yandaş sendika tercihlerinin arka planında aynı ahlaksızlık ve vicdansızlık var mıdır?


Hatta Milli Eğitim Müdürlüklerinde bazı memurlar dahi, aday öğretmenlere “Burada tüm şube müdürleri aynı sendikadan; siz de ona üye olun rahat edersiniz telkinlerinde bulunarak üye yapmakta mıdır? Bunca ahlaksızlığın ve hukuksuzluğun keşmekeşliğinde eğitim mi olur?


‘YAZIKLAR OLSUN’


Sonuç itibariyle mesleğe yeni başlamış bir eğitimciye ‘mecbur kaldım hocam’ cevabını aldığımız anlayışla, korkutarak bir sendikaya üye olmaya yönlendirmek, bu arkadaşımızın heyecanını ve gelecek kaygısı ile elinden almak, kutsal bir mesleğe adım atmış olan gençlerimize üstü kapalı şantaj yapmak ahlaksızlığın ta kendisidir. Yazıklar olsun!


Bundan sonra da tek tek bu çirkin hadiseleri buradan ifşa edecek olan Türk Eğitim Sen, bu işin peşini bırakacak değildir. Gerekirse tek tek bu okullarda eylemlere başlayacağız. Bu rezil hadiseleri tüm Türkiye’ye ilan edeceğiz. Mademki hukuk yok, düzen yok, amir yok, duyan yok, gereğini yapan yok; o halde ahlakı ve adaleti, düştüğü yerden biz kaldıracağız. Bunu tüm Çorum görecek.


Buradan Çorum halkına sesleniyoruz: gerek danışman öğretmen belirlenmesindeki adaletsiz uygulamalar, gerek okullarımıza liyakatsiz bir şekilde görevlendirilen idareciler ve bunların ötekileştiren davranışları Çorum’da eğitimin kalitesizleşmesine neden olmaktadır. Bu acınası hal,  gerçekten emek veren proje üreten öğretmenlerimizde hayal kırıklığına neden olmaktadır. Çocuklarımızın en güzel şekilde eğitim almasının koordinesi sağlamakla yükümlü olanlar, kendisini oraya atamasının minnetini duyduğu sendikasına üye yapmaktan gayrı bir görev bilmemektedirler.


Umarız çok geç olmadan gerek siyasi iktidar, gerek ilimizin mülki ve idari amirleri ve gerekse Çorum halkı bunu anlar ve gereğini yapar.”

 

Son Güncelleme: 09.03.2016 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.