‘Bu paket Erdoğan’a tuzak’

Saadet Partisi (SP) eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın konuşmacı olarak yer aldığı, ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık’ konulu konferans önceki akşam Çorum’da gerçekleşti.

31 Mart 2017 Cuma 11:09
‘Bu paket Erdoğan’a tuzak’


Saadet Partisi (SP) eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın konuşmacı olarak yer aldığı, ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık’ konulu konferans önceki akşam Çorum’da gerçekleşti.

SP İl Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Milli Hamle ve Çelikleşme Konferansları’ kapsamında Çorum’a gelen Anayasa Profesörü Mustafa Kamalak, sistem değişikliğini eleştirerek konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.


Afra Düğün Salonu’nda gerçekleşen konferansa SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, Doğruyol Partisi eski İl Başkanı Satılmış Yılmaz, Vatan Partisi eski İl Başkanı Mehmet Patlar, çevre il ve ilçelerden gelen SP Teşkilat Yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


‘HİÇBİR ZAMAN BU MİLLETİ ALDATMADIK’


Milli Gazete ve İSOMDER’in katkılarıyla düzenlenen programda, selamlama konuşması için kürsüye gelen SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, iktidarı eleştirerek, “Yanınızda olmayanları vatan haini, İslâm düşmanı olarak göstermeniz sizi haklı çıkarmaz” dedi.


SP İl Başkanı Faruk Cıdık ise Milli Görüş hareketinin ilkelerine vurgu yaparak, “Biz hiçbir zaman bu milleti aldatmadık” diye konuştu.


KAMALAK: ‘BU PAKET CUMHURBAŞKANI’NA DA TUZAK’


Yapılan sunumların ardından kürsüye gelen SP eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Anayasa değişikliği paketinde yer alan maddeleri yorumlayarak hükûmeti eleştirdi.


Devlet idaresinin tek kişinin iradesine teslim edilemeyeceğini savunan Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sistem değişikliği konusunda yanıltıldığını iddia etti.


“Zaman hep bizi haklı çıkardı” diyen Kamalak, “Acı reçeteyi, şifa diye millete sunuyorlar” diye konuştu. Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Alınan bazı kararlar sadece bireyi değil toplumu da bağlar. Yanlış kararlar elbette bu milletin geleceğini etkiler. Bu coğrafyada atılan her bir adım, artısı ve eksisiyle İslâm alemini de etkiler.


‘ACI REÇETEYİ, ŞİFA DİYE SUNUYORLAR’


Milli Görüş hareketi olarak adil bir düzenin savunucularıyız. 18 maddelik Anayasa değişikliği paketine baktığımızda ortaya konan hükümlerin mevcut Anayasa’nın 47 maddesini değiştireceğini, 21 maddeyi de bütünüyle yürürlükten kaldıracağını görüyoruz. Yani mevcut Anayasa’nın toplamda 67 maddesi üzerinde bir operasyon yapılıyor. Bu paket ne getirecek diye baktığımızda devletin temel dinamikleri üzerinde köklü değişiklikler yapılacağını anlıyoruz. Kuvvetler ayrımı, devlet organları arasında üstünlük değil, iş bölümü sağlar. Yeni paket bu yapıyı korumuş gibi görünse de üstünlüğü yürütme organına veriyor. Halbuki, devlet idaresi tek kişinin iradesine teslim edilmemeli. Milletimiz geçmişte bu konuda büyük sıkıntılar yaşadı. Bugünkü Cumhurbaşkanımız iyi niyetli olabilir. Ancak bu gücün art niyetlilerin eline geçtiğini düşünsenize. Osmanlı, son döneminde böylesi devlet idarecilerinin hataları yüzünden Dünya Savaşı’na sürüklendi ve hakim olduğu topraklar parçalanarak 64 tane devletçik kuruldu. Bu ülke hepimizin, aklımızı ve fikrimizi kullanmak mecburiyetindeyiz.


Önümüze geleni, nereden geldiğine bakmadan, bir kuyumcu titizliğiyle değerlendirmeliyiz. Aklımızı kullanarak, düşünerek karar verelim. Yeni sistem tek bir kişiye kanun yapma yetkisi veriyor. Üstelik Kanun Hükmünde Kararname hakkıyla Anayasa’nın da üzerinde karar verme imkanı tanıyor. Kısacası, Cumhurbaşkanı her alanda tek başına söz sahibi olacak. Bu, ülkenin lehine bir durum olur mu? O zaman bu işin gereğini yapmak lazım. Tüm yetkiler Cumhurbaşkanı’na geçince Meclis ne işe yarayacak? Geçmişte pek çok sıkıntılar yaşayan bu millete acı reçeteyi şifa diye sunuyorlar.


‘CUMHURBAŞKANI’NI YANILTIYORLAR’


Bizi Erbakan Hoca’nın hatırasına ihanet etmekle suçluyorlar. Onlara, hadi oradan diyorum. Cumhurbaşkanı’na güvenebilirsiniz ama bu sistem onun için de bir tuzak. Çevresindekiler onu yanlış bilgilendiriyor. Tıpkı Suriye meselesi, Çözüm Süreci, Balyoz ve Ergenekon Davaları ile Cemaat meselesinde olduğu gibi... Arap Baharı denilen şeyin İslâm kışına dönüşeceği endişesini dile getirmiştik. Saydığımız tüm bu meselelerle ilgili zaman bizi hep haklı çıkardı. Dün Cumhurbaşkanı’nı bu meselelerle ilgili yanıltanlar bugün de yanıltıyorlar. Gafletle hıyanet arasında sadece niyet farkı var, sonuç değişmiyor.”


Kaynak:www.corumhakimiyet.net


 

Son Güncelleme: 31.03.2017 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165