‘Bu topraklara vefa borcumuz var’

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen Üremeye Yardımcı...

26 Temmuz 2014 Cumartesi 18:31
 ‘Bu topraklara vefa borcumuz var’


Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen Üremeye Yardımcı Olma Merkezi’nin açılışında konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, doğup büyüdükleri, ekmeğini yeyip ve suyunu içtikleri topraklara vefa borçları olduğunu söyledi.


Gazze’ye dikkat çekti


İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlara dikkat çeken Kafkas,  en acı ve kanlı Ramazan’ı yaşadıklarını, İslam coğrafyasının ağladığını belirterek, bayramın ümmetin, milletin ve tüm insanlığın kurtuluşunun başlangıcı olması temennisinde bulundu.


‘Saç baş yoldurdu’


Keyifli bir iş için Çorum’a geldiklerini belirten Kafkas, üniversitenin kuruluşunda çektikleri çileyi hatırladıklarını, kurucu rektörün 4 yıl hiçbir şey yapmamayı başararak kendilerine saç-baş yoldurduğunu vurguladı.


‘Doğru adam, doğru isim ve doğru bir başlangıç...’


Türkiye’de açılan ilk 11 üniversiteden birisinin, yine ilk iki tıp fakültesinden birisinin Çorum olmasına rağmen  kurucu rektörün direnci sonucu istenen ilerleme sağlanamadığını, ancak doğru adam, doğru isim ve doğru bir başlangıçla güzel işler yapılabileceğini yeni rektörü İstanbul’dan almaya gittiklerinde müşahade ettiklerini ifade etti.


‘Haysiyetli bir hastane’


Üniversitenin iki ayrı kampüsünün olmasının şehirle entegre olması açısından önemli olduğunu vurgulayan Kafkas, konuşmasına şöyle devam etti; “Şehrin girişinde 800 yataklı haysiyetli bir hastane yapıyoruz. Mevcut hastanede 10 bin m2 alana 1. Basamak Sağlık Kompleksi inşaatı yapacağız. Bu yıl ihale ediyoruz. Sulçuklu mimarisi tarzında binalar yapılacak.


Önce Çorum’u sonra Ahlatcı’yı övdü


Çorum kendi yağıyla kavrulan bir şehir. Başı dik, onurlu , müteşebbis ruha sahip. Türkiye ortalamasının üstünde göstergelere sahip. Örneğin Milli Piyango ihalesine katılan işadamı Ahmet Ahlatcı, milletin dudaklarını uçuklattı. İhalede 41 tur dönüldü. 41 kere maaşallah. Ahlatcı hiçbir şey yapmasa Türkiye’ye 1 milyar dolar kazandırdı. Ahlatcı ile 7 yıl birlikte imam hatip lisesinde birlikte okuduk. İHL’den çıkmış başarılı bir işadamımız.


‘Demiryoluna desteğimiz sürecek’


Demiryolu konusunda Türkiye haksızlığa uğratıldı. Bırakın bizim topraklarımızdan kıyımızdan, köşemizden bile demiryolunun geçmesini istememişler. Ankara, Karadeniz’e ulaşmnak zorunda. Bu gfeçiş Çorum üzerinden olmalı.Çorum’un demiryolu talebi için vekillerin çabası var. Biz de geçmişte olduğu gibi bugün de demiryolunun memleketimize kavuşması için destek veriyoruz.


‘KVC’de ilk 7 merkez arasıydayız’


Bu topraklara vefa borcumuz var. Çorum’un sağlıkta alt yapısı problemi olmayacak. Çorum, Onkoloj ve KVC’de iyi gidiyor. KVC’de Türkiye’nin en iyi 7 merkezinden birisiyiz. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile hizmeti vatandaşın ayağına götürdük. Herkesten teşekkür ve dua alıyoruz.


‘Yiğit adam Erdoğan’a destek vereceğiz’


Türkiye geçmişte çok kaybetti. 12 yılda 80 yıllık iş yapıldı. Sağlıkta hastayı bizi gibi memnun eden yok. Onların başağrılarının arkasında yiğit adam, adam gibi duruşu olan, kararlı ve güçlü lider Recep Tayyip Erdoğan var.  Sayın Başbakan 12 yılda devrim yaptı. Milletin ve ümmetin umudu oldu. Bu millet ümmetin umudu. Üçüncü bin yılda haysiyetli yürüyüşümüz devam edecek. Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını değiştirmediği, üzerinde iz bırakmadığı kimse yoktur. Bu yüzden ona destek vereceğiz. Herkeste bir rehavet var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Çorum’a yakışan referandum sonuçlarının tekrarlanmasıdır. son 10 gün kaldı. Herkesten gayret bekliyoruz. Ayağının ucunu göremeyen bir ülke artık şahlandı.


Numune’yi örnek gösterdi, marka üretin dedi


Çorum’da hayırlı bir iş yapıyoruz. Bu merkeze 2 milyon lira para harcandı. 2 milyon lira para değil ama bu merkez evlat hasrate yaşayanlar için bir umut kapısı oluyor. Biz kimsesizlerin kimiyiz diye yola çıktık. Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni Türkiye’nin sayılı sağlık kuruluşları arasındadır. Numune Hastanesi Ankara’da bir markadır. Numune kültürünün Çorum’a taşınması çok önemli. Marka değeri üretmeliyiz.Çünkü iki günü birbirine eşit olan zarardadır.


‘AMATEM ihale ediliyor’


Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi(AMATEM) için Ankara yolu üzerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ait bir binayı bakanlıktan aldık. Binanın tadilatını yapacağız. Yakında ihale edilecek.”





Son Güncelleme: 26.07.2014 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165