'Bu ülke sahipsiz değil, kimsesiz değildir'

AK Parti İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu, demokrasi nöbetlerini aralıksız sürdürüyor.

28 Temmuz 2016 Perşembe 15:08
'Bu ülke sahipsiz değil, kimsesiz değildir'

AK Parti İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu, demokrasi nöbetlerini aralıksız sürdürüyor.

Çorum'da aralıksız sürdürdüğü demokrasi nöbetlerinden fırsat buldukça ilçelerdeki demokrasi nöbeti tutan vatandaşları ziyaret ederek onlarla birlikte nöbet tutan AK Parti İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu'nun dünkü durağı Sungurlu oldu.

Yapılan açıklamaya göre, Sungurlu Meydanı’nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerine destek için AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve beraberinde; AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öztemiz, Cemalettin Polattaş, AK Parti İl YKÜ'leri İlhan Öztekin, Burhan Kaya, Mehmet Yetim, Ömer Eren, Erdoğan Sarıoğlu, İlçe Başkanı İlyas Özkan ile birlikte Milli İrade nöbetine katıldılar.

Sungurlu halkına seslenen Bekiroğlu, "FETÖ/PDY zihniyetinde olanlar bu ülkenin gelişmesi müreffeh seviyeye ulaşması için çaba sarf eden Adnan Menderes'i asmışlardı. 1970 yılında muhtıra 1980 yılında darbe, 1997 yılında 28 Şubat, e-muhtıralar, sürekli birilerinin maşası ve kuklası olan kişiler tarafından bu ülkenin gelişmesi büyümesi inkitaya uğratılmaya çalışılmıştır. Fakat öyle bir gün geldi ki, Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan artık yeter bu ülkede darbe yapamazsınız bu ülkenin vatandaşlarını mağdur edemezsiniz.Bu ülkede çok kahraman var.” dedi.

Çorumda kahraman ve yürekli insanların fazla olduğuna vurgu yapan Bekiroğlu, hemşehrimiz Erol Olçok'un darbe girişimi olayını öğrenince yüreklilik göstererek ve tam bir kahramanlık örneği sergileyerek, yemek sofrasından kalkarak darbe girişimini engellemek üzere oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte Boğaz Köprüsü'ne gittiğini söyledi.

Darbe girişimi gecesinin diğer kahramanları Sungurlu şehidi, Akif Kapaklı ve Mustafa Avcu'nun rahmet minnetle yad eden Bekiroğlu, " Bu kahramanlarınızın ki gibi onlarca hikaye var. Ortak özellikleri tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olmak. İşte biz bu aziz şehitlerimiz sayesinde buralardayız. Yaşanan darbe girişiminde karnından yaralanan bir gencimiz bayrak yere düşmesin diye kendini ağır ağır yere bırakıyor. İşte bu aziz ve necip millet sayesinde o bayrak hiç bir zaman yere düşmeyecektir." ifadelerini kullandı.

İkinci emre kadar sokaklarda olacaklarını bildiren Bekiroğlu, “Bu mesele senin benim değil hainlere karşı gelmek isteyen, ülkeyi böldürmek istemeyen, herkesin meselesidir. Biz demokratik ortamda cumhuriyet rejiminde, bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Burada bulunan herkesin kaygısı vatan içindir. Mesele memleketse gerisi teferruattır. Burada bulunmamızın asıl amacı Türkiye'de çıkacak olası bir sorun halinde tüm dünyaya birlik mesajımızı vermektir. Biz meydanlara kimseye zarar vermek için çıkmıyoruz. 12 gündür yüzbinler dışarıda fakat kimseye zarar vermedi. Çıkıyoruz marşlarımızı okuyoruz, namazlarımızı kılıyoruz.  Kur'an-ı Kerim tilavetimizi yapıyoruz." dedi.

Tefrika girmeden bir millete düşman giremez, bir attıkça yürekler onu top bile sindiremez diyen Bekiroğlu, "Hangi düşüncede olursa olsun, bu milletin arasına tefrika girmesin. Birlik ve beraberlik daima ebediyete kadar korunsun,  hiç bozulmasın. Bizim düşüncemiz, kişinin siyasi görüşü ne olursa olsun, seçim zamanı mensubu olduğu partiyi oyuyla destekleyerek göstersin. Bu anlayış artık bu memlekette yerleşmiştir. Birileri milletin verdiği vergilerle alınan silahlarla yine milleti kurşunlamaya, bombalamaya kalkmasın. Bunlara en güzel cevabı necip milletimiz vermiştir ve bundan sonrada verecektir." şeklinde konuştu.

Memleketi bir bahçeye benzeten Bekiroğlu, farklıları ise bahçenin süsü bereketi olarak niteledi.

Vatanını milletini devletini sevenlerle hemhal olunması gerektiğini bildiren Bekiroğlu, "Buradaki bu kaynaşma bu milli ruh ve bu milli bilinç devam etsin. Memleket ve milletin bekası için dimdik ayakta durmalıyız ve ülkemize sahip çıkmalıyız. Bu ülke sahipsiz değil, kimsesiz değildir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Darbe girişimi sonrası ölenlere rahmet kalan gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”dedi

Son Güncelleme: 28.07.2016 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165