‘Bu vatan şehit kanları üzerine kuruldu’

Çorum Türk Tarım Orman Sen Başkan Yardımcısı Mehmet Ulucan, şehit kanları üzerine kurulan bu...

22 Nisan 2014 Salı 18:59
 ‘Bu vatan şehit kanları üzerine kuruldu’


Çorum Türk Tarım Orman Sen Başkan Yardımcısı Mehmet Ulucan, şehit kanları üzerine kurulan bu toprakların ilelebet payidar kalacağını bildirdi.

Ulucan, Milli iradenin tecelli ettiği Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yıldönümü ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını nedeniyle açıklama yaptı. Ulucan, mesajında şöyle dedi:

“19 Mayıs 1919 günü Türk Milleti’ni Emperyalist İşgal Kuvvetlerinden kurtarmak için Samsuna çıkan Mustafa Kemal Paşa; Amasya, Erzurum ve Sivas Kongrelerini yaptıktan sonra “23 Nisan 1920’de yurdun dört bir tarafından seçilerek gelen Temsilcilerin büyük coşkusuyla TBMM açmış; egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu haykırmıştır. Yedi düvele karşı verilen ve tüm dünyaya örnek olan İstiklal Harbi ile ilgili tüm önemli kararlar, bu kahraman mecliste alınmıştır.

Türkiye; Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu’dan büyük acılara maruz kalıp göç ederek gelen ve asırlar boyu bu toprakları vatan bilen insanların, Anadolu Türklüğü ile birlikte verdiği İstiklal Harbi sonucu, Şehit Kanları üzerine kurulmuştur.

Bin yıldır bu Cennet Vatanda kardeşçe yaşayan, aynı Allah’a ve Peygamber inanan, aynı kıbleye secde eden, Haçlı Seferlerine beraber göğüs geren, Çanakkale ve İstiklal Harplerini birlikte veren ecdadımız; bu kutsal topraklarda kurdukları Türk Devletini bize miras bırakmışlardır.

Türk Milleti bu mirasa sahip çıkarak tasada-kıvançta tek yürek olmuş, aynı dili kullanıp aynı bayrağa sarılarak tek yumruk olmuş, kız alıp-kız vererek akraba olmuş, aynı şehir ve mahallelerde oturarak komşu olmuş, ticaret yapıp şirketler kurarak ortak olmuş, aynı müzikle-folklorla coşarak arkadaş olmuş, düğünde-cenazede bir araya gelerek gardaş olmuş, aynı camide namaz kılıp dindaş olmuş ve ölünce aynı mezara gömülüp toprak olmuştur.

Türk Milleti’nin birlik ve bütünlüğü için çok önemli Milli Bayramlardan birisi olan bu anlamlı günün, hak ettiği değer verilerek görkemli bir şekilde kutlanmasını bekliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”







Son Güncelleme: 22.04.2014 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.