Bugün günlerden FİLİSTİN

Katil İsrail'in Filistin halkına yaptığı katliam tüm ülke genelinde olduğu gibi Çorum'da da eylemlerle lanetlenecek

15 Mayıs 2018 Salı 11:13
Bugün günlerden FİLİSTİN

Terör devleti İsrail’in işgal ettiği topraklardaki Filistin halkına yönelik katliamlarına Türkiye’den olduğu gibi Çorum’dan da tepkiler gelmeye başladı.

Bazı sendika ve siyasi partilerin yazılı açıklamalarının ardından bugün de sahada eyleme geçiliyor.

ÖZGÜR DER AÇIKLADI

Özgür Der Çorum Şubesi, dün akşam saatlerinde duyurduğu mesajda, büyük Filistin yürüyüşüne destek, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail’in katliamlarını protesto etmek için Hürriyet Meydanı’nda bugün saat 18.30’da buluşmaya davet etti.

FİLİSTİN VE KUDÜS SEVDALILARINA ÇAĞRI

Çorum İHH’dan yapılan açıklamada da, İHH, Özgür Der, Memur Sen, Eğitim Bir Sen’in Kudüs’te yaşanan katliama tepki amacıyla bugün akşam saat 18.30’da basın açıklaması yapılacağı hatırlatılarak, Filistin ve Kudüs sevdalıları eyleme davet edildi.

KARADAĞ DUYURDU, 81 İLDE EŞ ZAMANLI AÇIKLAMA

Bir diğer tepki duyurusu da AK Parti’den geldi.

AK Parti Genel Merkezi’nin talimatıyla bugün Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı açıklama yapılacağı bildirildi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ imzalı mesajda da, saat 17.00’de Hürriyet Meydanı’nda ‘Kudüs’ konulu basın açıklaması yapılacağı ilan edildi.

BELEDİYE DAVET ETTİ

Aynı saatlerde Çorum Belediyesi de İsrail zulmünü lanetleyen bir duyuru yaptı. Belediye’den gönderilen mesajda, ‘İsrail’in uyguladığı soykırım sonucu 59 şehit veren Filistinli kardeşlerimize destek ve İsrail’i Tel’in Mitingi için bugün saat 17.00’de tüm sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı Saat Kulesi önü Hürriyet Meydanı’na davet ediyoruz. Katılımlarınızı bekliyoruz.” denildi.

HİTÜ SENATOSU ACİL TOPLANIYOR

Hitit Üniversitesi Senatosu İsrail mezalimine tepki göstermek amacıyla toplanıyor.

Senato bugün saat 12.30’da Rektörlük’te açıklama yapacak.

Üniversiteden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi; “ABD’nin Kudüs’le ilgili aldığı kararı kabul etmediğimizi tüm dünyaya bir kez daha haykırmak, İsrail’in Filistinli kardeşlerimize uyguladığı soykırımı lanetlediğimizi ve Filistinli kardeşlerimizin her daim yanında olduğumuzu göstermek üzere Üniversite senatomuz basın açıklaması yapacaktır.”

Son Güncelleme: 15.05.2018 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail K. 2018-05-15 11:48:23

Türkiye hükümeti başta olmak üzere, lafta Filistin halkının yanında olduğunu öne süren Müslüman ülkelerin iktidarları, İsraile karşı hiçbir yaptırım uygulamıyor. Uluslararası ve ikili anlaşmalar sorunsuz devam ettiriliyor.Kendimizi kandırmayalım. Halkın gazının alınmasıyla bu iş olmaz. İki yüzlü politikalarla ülkeleri yönetenlerin ne yaptığına bakmak lazım.

banner165