Buhara’da manevi ziyafet

Çorum Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri devam ediyor.

17 Nisan 2014 Perşembe 11:44
 Buhara’da manevi ziyafet


Çorum Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri devam ediyor.

Mahalle organizasyonları ile Kutlu Doğum Haftası’na yeni bir bakış açısı getiren İl Müftülüğü önceki akşam Buharaevler Semt Pazarı’nda büyük bir etkinliğe daha imza attı.

Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Müftü Mehmet Aşık, bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Soğuk havaya rağmen programın gerçekleştiği alana akın eden vatandaşlar, Peygamber sevgisinin dile geldiği etkinliği sonuna kadar ilgiyle izlediler.


AŞIK: ‘SEVGİ ve MUHABBETLE KUTLUYORUZ’

Sunuculuğu Valide Sultan Camii İmam Hatibi Hafız Numan Acer’in yaptığı program, İstiklâl Marşı’nın okunması ve Ordu Ünye Merkez Camii İmam Hatibi Süleyman Şemsek’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açış konuşmasını yapan Müftü Mehmet Aşık, Kutlu Doğum Haftası’nın anlam ve öneminden bahsetti.

Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl ki konusunun ‘Peygamberimiz, Din ve Samimiyet’ olarak belirlendiğini hatırlatan Mehmet Aşık, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in 1443. doğum yıl dönümünü sevgi ve muhabbetle kutluyoruz” dedi.


MANEVİ ZİYAFET

Yapılan sunumların ardından kürsüye gelen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaşif Hamdi Okur, ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ konulu bir konferans verdi.

Grup Nida konseri ve sema gösterisiyle devam eden programda Türk Tasavvuf Musıkisi eserlerinden örnekler seslendirildi.

Programa katkıda bulunanlara çiçek ve plaket takdiminin ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.


‘Riya hastalık’

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaşif Hamdi Okur, “Gösteriş anlamına gelen ‘riya’, inanç kalitesini düşüren en önemli hastalık” dedi.

Çorum Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ konulu konferansta konuşan Kaşif Hamdi Okur, dini hayatın riyadan arındırılması gerektiğini söyledi.

Samimiyetin kelime anlamı ve dini inançtaki yerinden bahsen Doç. Dr. Okur, konuyla ilgili ayet ve hadislerden örnekler verdi.

İslâm tarihinden samimiyet tabloları anlatan Okur, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Günümüzde her mahallemizde Kuran Kursları var. Geçmişte bu imkanlar yoktu ancak insanlar imkansızlıklara rağmen İslâm’a samimiyetle inandılar. Samimiyet olmadan yapılan ibadetler içi geçmiş, çürük meyveye benzer. İhlasla yapılan amellerin Hakk katındaki değeri ise tarif edilemez derecede kıymetli.

Camilerimizin sayısı arttı. İlahiyatlar, Kuran Kursları ve İHL’ler öğrencilerle dolup taşıyor. Ancak dindarlığın kalitesine baktığımızda aslolanın samimiyet olduğunu görüyoruz. Allah Resulü, ‘Din samimiyettir’ buyuruyor. O nedenle ibadetlerimizde samimiyeti yakalamaya gayret etmeliyiz. Riya denilen kusur dinde kaliteyi düşüren en önemli hastalık. Bu hastalığı tasfiye etmeliyiz.

Peygamberimize karşı samimiyet, O’nun yolundan gitmek ve sünnetini yaşamaktan geçer. Samimiyetsizlik, bireysel ve toplumsal hayat açısından büyük bir tehlike. İnsanın önce kendisine karşı samimi olması gerek. Kendimize karşı samimi olmak için muhasebemizi yapıp tevbe etmeliyiz. Samimiyeti, Peygamberimiz’in öğrettiği gibi yaşamalıyız.

Dünyadaki mazlum Müslümanlara sahip çıkmak için de birbirimize karşı samimi olmak, birlik ve beraberliğimizi yaşatmamız gerek. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde samimiyet konusunda kendimizi hesaba çekmeliyiz. Bu vesile ile Allah’a samimi kul, Peygamber Efendimiz’e samimi ümmet olmayı niyaz ediyorum.”







www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 17.04.2014 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.