Buharaevler içme suyu hattı yenileniyor

Çorum Belediyesi, Buharaevler Mahallesi’nde 8.170 metre uzunluğundaki içme suyu hattında yenileme çalışmalarını sürdürüyor

23 Ağustos 2016 Salı 11:49
Buharaevler içme suyu hattı yenileniyor

Çorum Belediyesi, Buharaevler Mahallesi’nde 8.170 metre uzunluğundaki içme suyu hattında yenileme çalışmalarını sürdürüyor

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesi’nin şehrin genelinde eskiyen tüm içme suyu borularını yenilediğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, eskiyen boruların yerine dayanıklılık ve sağlık yönünden daha elverişli olan yüksek yoğunluklu poli etilen borularla değiştirdiklerini vurguladı.


Toplam 8.170 metrelik hattın 2.000 metrelik kısmında yenileme çalışmalarımız tamamlandığını ifade eden Zahir, “İçmesuyu hattı çalışmalarının Belediyemize maliyeti 520 bin TL. Aynı bölgede YEDAŞ ekipleri de trafo binalarını yeniliyor. Elektriklerin yer altına alınma çalışmalarına devam ediyor. Mahallenin altyapı çalışmaları kısa sürüde tamamlandıktan sonra yapılacak olan tretuar ve asfalt çalışmaları ile yeni görünümüne kavuşmuş olacak” dedi.


Yapılan çalışma sonrasında olası arızalara müdahale gerektiğinde daha az bölgenin suyunun kesileceğini ve su kayıp miktarının da azalacağını kaydeden Zahir, Kurban Bayramı sonrasında çalışmalar esnasında tahribat yapılan asfalt ve tretuar çalışmalarının başlayacağının altını çizdi.

Zahir, "Bu yıl çalışma sezonumuzda içme suyu hattı yenileme, kanalizasyon, yeni içme suyu laboratuarı ve yeni pompa istasyonları yapım çalışmalarımız devam ediyor. Altyapısı tamamlanmış bir şehir imar etmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 23.08.2016 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165