Bulut'tan darbe açıklaması

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Çorum Şube Başkanı Mustafa Bulut,yapılan darbe girişimi ile ilgili bir açıklama yaptı.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 00:43
Bulut'tan darbe açıklaması

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Çorum Şube
 Başkanı Mustafa Bulut,yapılan darbe girişimi ile ilgili bir açıklama yaptı.


Vatandaşın oylarıyla görev almış hükümetin yanında olduklarını ifade ederek, 
“Asker içindeki bir grubun Dış mihrakların  Amerika ve İsrail (Siyonizmin) in desteği ile Ülkemizde  yönetime el koyma girişiminde bulunduğunu . Esnaflarımızla demokrasinin, vatandaşın oylarıyla görev almış hükümetimizin yanında olduğumuzu vurguluyoruz” dedi

Bulut, Cumhuriyet tarihimizde kara bir leke olarak hatırlanan darbeler yaşandığını hatırlatarak, ancak 21. yüzyılda milli iradenin tecelli ettiği bir dönemde asla böyle bir girişime izin vermeyeceklerini belirtti.


Ordunun büyük bölümünün de darbelere karşı durduğuna işaret eden Bulut “Bu darbe seçilmiş hükümete değil milletin iradesine, milletin ta kendisine yapılmıştır. Darbeye kalkışanlar dış güçlerin ülkemizdeki uzantıları, Piyonları olan küçük bir gruptur.”dedi


Halkın artık askeri cunta girişimlerinden bıktığını ve demokrasinin önemini kavradığını söyleyen Bulut, “halkın 15 Temmuz gecesinden itibaren genç yaşlı kadın erkek yekvücut meydanlara, sokaklara inerek demokrasiye sahip çıktıklarını, seçimle getirdikleri hükümeti zorbalıkla alaşağı edilmesine izin vermeyeceklerini alenen göstermiş, Dış güçlerin oyununu bozarak Piyonlarını devre dışı bırakmıştır.


Tehlikenin hala devam ettiği açıklanmakta olup Darbeye alenen destek verip İncirlik hava üssünden kalkan tanker uçaklarla Havada ikmal yapıldığı da tespit edilmiştir.


Darbenin Tamamen ortadan kalkması için Darbeye destek veren Amerika’nın İncirlikte Konuşlandırdığı Hava üssünü Derhal kapatılması, İsraille yapılan anlaşmaların yeniden gözden geçiririlmesı yapılan anlaşmaları Ters yüz edilerek iptal edilmesi gerekmektedir.”dedi.


Sivil toplum örgütlerinin de bu girişimlerde takındığı tutumun önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:


“Milli iradenin tecelli ettiği bir dönemde asla böyle bir girişime izin vermeyeceğiz. ESDER olarak asker içindeki bir grubun yönetime el koyma girişimini kınıyoruz, Lanetliyoruz  Esnaf her zaman barışın, huzurun, sükûnetin yanında ve temsilcisi olarak varlığını sürdürür. Biz de esnaflarımızla demokrasinin, vatandaşın oylarıyla görev almış hükümetimizin yanında olduğumuzu vurguluyoruz.”

Son Güncelleme: 20.07.2016 00:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.