‘Bunun hesabını sormazlar mı ey insanlık!’

İnsani Değerler Platformu 800 mülteciye Kur'an hediye etti.

05 Eylül 2015 Cumartesi 14:40
 ‘Bunun hesabını sormazlar mı ey insanlık!’


İnsani Değerler Platformu 800 mülteciye Kur'an hediye etti.


İnönü Caddesi Yunus Emre Otoparkı arkasındaki Demiral Elektrik yanında mülteciler için yardım deposu olarak kullanılan işyeri önünde basın açıklaması yapan platform, son günlerde yaşanan ve vicdanı olan herkesi üzen Akdeniz'de mülteci ölümleri konusunda basın açıklaması yaptı.


Platform adına basın açıklamasını yapan Gül-Der Başkanı Yakut Bozdoğan, dünyanın seyirci kaldığı mültecilere dikkat çekerek, "İnsanlık kıyıya vurdu. Bu çocukların ahı, sizlerin sahtekarlığını kahretmeyecek mi sanıyorsunuz?" diye sordu.


Tarih 02/09/2015. Güneşin batışı belki de en güzel burada seyrediliyordu şarkı ve gitar eşliğinde. Umursamazlık ve zevk-ü sefa içerisinde karanlığa batan bir gecenin sabahında bu sefer  güneş bize o koskoca karanlığımızı verdi sahilin eli ile….


Kahkahalar eşliğinde,  Güneş - Sahil - Çocuk şiirlerimiz vardı bizim. Bu gün ise Güneş bize karanlığı getirmişti. Sahil ise çocukları. Çocuklar ise ölümü. Bu ölen o sahildeki çocuk muydu! yoksa insanlığımız, merhametimiz, vicdanımız ya da ümmet miydi bilinmez.

Bir şiir de bu tabloya yazılır mı? Ya da "Çocuklara kıymayın efendiler… Bulutlar adam öldürmesin…" dizeleri bu gün için mi yazılmıştı.

Bir metre kare yer bulamadın mı? ey koskoca ümmet!  bu iki çocuğa demezler mi bize? Sormazlar mı bunun hesabını?


Göbeğini şişirmek için doldurduğun kilerini bu çocuklar için boşaltamaz mıydın ey ümmet. 


Sen sabah, bal ve kaymağını sıcak çayının eşliğinde yudumlarken, buz  gibi suda genzini ap acı tuzun yaktığı ufacık  bedenlerin yaşlı ve açık kalmış gözlerinin içine nasıl bakacağının hesabını iyi hazırla ey büyük ümmet.


Vicdanlarımızı rahatlatmak için batıyı suçlamakta artık kapatmayacaktır günahlarımızın ve suçlarımızın üstünü


Ne oldu bize, hesap gününün gelip çatmayacağını mı sanıyoruz. O gözlerin dehşetten yerinden fırlayacağı günün,


Silkelen ey ümmet, kendine gel, benliğine dön. Ve hiç umursamayanlar, duymayanlar, görmeyenler, konuşmayanlar, rahatsız olanlar…. Ülkelerini terk etmeselerdi diyenler. Sınır kapılarına bile sığdıramayanlar. Evlerinin kömürlüklerini, ahırlarını çok çok yüksek bedelle kiraya veren fırsatçılar. Her türlü çalışma sahasında yevmiyelerimizi düşürdünüz diye bu çocukların babalarına dayak atanlar. Babalarını, analarını hatta bu yavrucağızları köle niyetine çalıştıran işverenler. Yapılan yardımları kıskanan fitneciler…. Rahat mısınız şimdi? Eserinizi, resimlere konu olan bu tabloyu takarsınız artık yaldızlı köşklerinizin en nadide baş köşesine.


Ve daha çok petrol, daha çok maden, daha çok para, daha çok toprak için uygarlık-medeniyet-demokrasi ve özgürlük maskesi takmış ABD-İsrail-Çin-Rusya-Avrupa ve bunların yardakçıları-işbirlikçileri…."İnsanca yaşatmak isteyenler"   artık meydanlarda ve kol kola. Büyüyerek, gelişerek, yeni bir dünya için kalktılar dua ve kıyama.  Bu dua ve kıyam, mülteci doğuran coğrafyalarda uygarlık dediğimiz vahşi yaratığın sömürgelerini bitirecek.  Bu dua ve kıyam, önce size bu gidiş nereye diyecek ve akabinde biz de dünya da 5'ten büyüktür diyecek. Bu dua ve kıyam, çocuğunu yaşatabilmek için onu ölüme sürüklemek zorunda kalan denizlerimizin yeni hayaletleri ile yüzleştirecek sizleri. Bu çocukların ahı, sizlerin sahtekarlığını kahretmeyecek mi sanıyorsunuz…. FE Eyne Tezhebun…


Çok değerli dua ve kıyam ehli arkadaşlarımız, STK temsilcileri; bu gün burada hem insanlığın kıyıya vurduğu anı protesto etmek hem de Çorum da yaşayan, yaşamak zorunda kalan muhacir kardeşlerimize Kur-anı'ı Kerim dağıtmak için toplanmış bulunuyoruz. Yüce kitabımızın temininde bizlere destek veren ve bu çalışmayı yapmamızda büyük emeği olan İl Müftülüğümüz yetkilileri ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkürlerimiz bildirmek istiyoruz. Yine, Burada toplanmış Dua ve Kıyam ehli kardeşlerimiz ve STK temsilcilerimiz; malum önümüzde Kurban Bayramı vardır. Bu bayramı en iyi şekilde değerlendirmek adına Kurbanlarımızı muhacir kardeşlerimizle paylaşmanızı ve paylaştırmanızı sizlerden istirham ediyoruz. Bu konuda ilgili derneklerimiz ve Platformumuzla irtibata geçebilirsiniz. Hepinize katılımlarınızdan ötürü İnsani Değerler Platformu adına teşekkürlerimizi sunuyorum."


Mülteci gönüllüsü Mahmut Temel ise ,” Hepimizin çevresinde artık mülteci insanlar var. Kurban bayramı geliyor. Çalın kapılarını et verin, harçlık verin. Bu memlekette bu insanlar yaşıyorsa, bizde kendimize muhafazakâr diyorsak, bu yardımları yapmalıyız. Aksi taktirde Allah bunun hesabını bize sorar. “ dedi. 



Son Güncelleme: 05.09.2015 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165