Bürokratlar yakın takibinde, çünkü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelen şikâyetler üzerine bürokratları yakın takibe aldı

27 Mart 2018 Salı 15:30
Bürokratlar yakın takibinde, çünkü...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin hızına ayak uyduramayan bürokratlarla ilgili CİMER ve BİMER’e yoğun şikâyetler geldiğini söyledi.

Erdoğan, “Bu süreçte bürokratların da bizim hızımıza ayak uydurması gerekiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu AK Parti il kongreleri nedeniyle bulunduğu Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’da teşkilatlara ‘bürokratik oligarşi’ konusunda uyarılar yaptı.

TEŞKİLATLARA TALİMAT

Cumhurbaşkanı, CİMER ve BİMER yoluyla AK Parti’nin hızına ayak uyduramayan bürokratlarla ilgili yoğun şikâyet aldıklarını belirtti. Erdoğan, görüştüğü il teşkilatlarına bu konuda daha hassas davranmaları ve işleri hızlandırmayan bürokratların bizzat Cumhurbaşkanlığı’na veya Başbakanlığa bildirilmesi talimatını verdi. Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda kaybedecek zamanı olmadığını belirten Erdoğan, “Bu zamanı en iyi şekilde kullanmalıyız. Daha çok çalışarak ve daha çok vatandaşımıza ulaşarak hiçbir ayrım gözetmeden icraatlarımızı ve projelerimizi gerçekleştirmeliyiz. Bürokrasiyle ilgili özellikle vatandaşı bire bir ilgilendiren konularda CİMER ve BİMER’e yoğun şikâyetler geliyor. Bunların hepsini yakından takip ediyorum” dedi.

YARISI KAMU ÇALIŞANLARI

2017 yılında 2 milyona yakın başvuru yapılan BİMER’e en fazla şikâyet edilenler kamu ve özel sektör çalışanları oldu. 2017’de BİMER’e kamu ve özel sektör çalışanlarıyla ilgili 1 milyon 114 bin şikâyet başvurusu yapıldı. CİMER’e yapılan şikayetlere ilişkin istatistikler açıklanmıyor.

KAYNAK HÜRRİYET

Son Güncelleme: 27.03.2018 22:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165