Bursa tarım fuarına gezi düzenlendi

İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu Üyelerinden ve İl Müdürlüğümüz Teknik Personellerinden oluşan bir heyetle Bursa’ ya teknik gezi düzenlendi

20 Ekim 2016 Perşembe 12:26
 Bursa tarım fuarına gezi düzenlendi


İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu Üyelerinden ve İl Müdürlüğümüz Teknik Personellerinden oluşan bir heyetle Bursa’ ya teknik gezi düzenlendi


Gezi kapsamında12 Ekim Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilere açan Bursa 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 9. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarının yanı sıra Karacabey Tarım İşletmesi, Sütaş Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi ziyaret edildi.


Karacabey Tarım İşletmesi Ziyaret Edildi

Karacabey Tarım İşletmesine yapılan ziyarette işletme bünyesinde bulunan hippoterapi merkezi, safkan arap atı üretim alanları ve Kangal ve Akbaş (Karbeyaz) ırkı çoban köpekleri yetiştiriciliği bölümleri gezilerek işletmede yetiştiriciliği yapılan hayvanlar hakkında bilgiler alındı.

Sütaş Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi Ziyaret Edildi

Sütaş Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi ziyaretimizde SÜTAŞ Eğitim Merkezleri Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Mecit Özdemir işletmenin tarihçesi ve kuruluşuna ait tanıtımın ardından örnek süt inekçiliği tesisi gezilerek hayvan besleme, hayvan refahı gibi konularda bilgiler verildi. Ayrıca Sütaş Eğitim Merkezlerinde üreticilere 3 günlük ücretsiz eğitimler verildiğini bu eğitimlerde İşletme Planlama, İşletme Alet ve Makineleri, Yem Bitkisi Üretimi, Silaj Yapımı ve Kullanımı, Rasyon Hazırlama, Bakım Besleme, Sürü Yönetimi, Kayıt Tutma, Hijyenik Sağım ve Kaliteli Süt, Hayvan Refahı, Aşılama ve Sürü Sağlığı, Mastitis, Zoonoz ve Salgın Hastalıklar, Ahır Hijyeni, Ayak ve Tırnak Bakımı, Hastalıktan Ari İşletme ve AB Kriterleri, Tarım ve Hayvancılıkta Örgütlenme Modelleri, Tarım ve Hayvancılıkta Devlet Desteklemeleri, Arazi Seçimi, İşletme Kapasitesi, İşletme Kapasitesine Göre Gerekli Olan İnşaat Yapıları, Yatırımın Maliyeti, Yatırım ve İşletme Kredileri, İşletmenin Gelir-Gider Hesapları konularında bilgiler verildiği belirtildi. SÜTAŞ Eğitim Merkezleri Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Mecit Özdemir Çorumlu üreticileri eğitimlere davet etti.

Gezinin ikinci gününde Bursa Tarım Fuarı ziyaret edildi. Fuarda tarım, hayvancılık ve Tohumculuk konularında sergilenen ürünler incelenerek tarımsal yenilikler ve üretim metotları konularında bilgiler alındı.

 



Son Güncelleme: 20.10.2016 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165