'Büyük mesafeler katettik'

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ile birlikte sınav merkezimizi ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

07 Eylül 2016 Çarşamba 11:46
'Büyük mesafeler katettik'

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ile birlikte sınav merkezimizi ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Üniversite bünyesinde Aday Başvuru Merkezi ve Sınav Koordinatörlüğü olarak sınav hizmetlerini yürüten Çorum İl Sınav Koordinatörlüğü’nün, gerek her geçen yıl artış gösteren sınav sayısı ve türü ile gerekse bölgemizde bulunan illerde yapılmayan bazı sınavları yaparak adeta bölgesel bir merkez haline geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, il sınav merkezinin modern binasında hizmet vermeye başlamasıyla sınav ve başvuru hizmetlerinin daha konforlu hale getirildiğini belirtti. 

Hitit Üniversitesi’nin eğitimde, bilimde, kültürde, sanatta ve sosyal hayatta, kısacası yaşamın her alanında marka ve bir dünya üniversitesi olma hedefiyle kısa süre içerisinde nitelik ve nicelik olarak gelişerek, büyük mesafeler kat ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitenin yapımı tamamlanan ve devam eden binalarla il de örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu vurgulayarak “Çağın gerektirdiği eğitim-öğretim yaklaşımları göz önünde tutularak, başta ilimiz olmak üzere bölgemize ve tüm insanlığa daha kaliteli ve konforlu koşullarda katkı sağlamak adına tüm çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi. 

Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitenin ve şehrin gelişimine katkı sağlamak adına her zaman destek veren AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu’na teşekkür etti.

Üniversitenin bulunduğu bölgeye fayda sağlayacak çalışmalar gerçekleştirmeye büyük bir önem verdiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Üniversitedeki gelişmeleri yakından ve büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini belirterek her anlamda şehirle bütünleşmiş olan Hitit Üniversitesinin hayata geçirdiği projelerle şehrin gelişmesinde ve büyümesinde önemli bir paya sahip olduğunu vurguladı. 

Üniversitenin modern ve ferah yapılara kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Av. Bekiroğlu, “Kapılarını toplumun her kesimine açan bir Üniversitemiz ve mesai mefhumu gözetmeksizin Üniversiteyi marka haline getirmek adına çalışmalarını aralıksız sürdüren bir Rektörümüz var. Üniversitemiz, yapmış olduğu çalışmalarla birlikte daha da güçleniyor ve büyüyor” diyerek hükümet olarak destek vermeye devam edeceklerini ve hiçbir şekilde ödenek sorununun olmadığının altını çizdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da Üniversitedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve il sınav merkezinin de Üniversitede yapılan tüm binalar gibi Türkiye standartlarının üstünde olduğunu ifade ederek sınav merkezinin sadece il de değil bölgesine hizmet eden bir konumda olduğunu vurguladı.

Geçen hafta yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) dolayısıyla Çorum’da çevre illere ait plakalı araçların yoğun bir şekilde görüldüğünü belirten Ceritoğlu Kurt, “Bu durum sınav merkezimizin tüm bölgeye hitap ettiğinin en büyük somut göstergelerinden biridir. Yapılan gayretli çalışmalar ilimize önemli ölçüde katma değer sağlamaktadır. Güvenli bir kent olan Çorumumuz, ekonomisiyle, sanayisiyle, kültürüyle ve misafirperverliğiyle gelen ziyaretçilere layıkıyla ev sahipliği yapmaktadır” diyerek böyle bir merkezin şehre kazandırılmasından dolayı RektörProf. Dr. Alkan’a teşekkür etti. 


Son Güncelleme: 07.09.2016 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165