Büyük, Mesleki Eğitim Merkezi’ni inceledi

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Şehit Öğretmen Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

14 Mart 2017 Salı 19:07
Büyük, Mesleki Eğitim Merkezi’ni inceledi

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Şehit Öğretmen Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.


İl Milli Eğitim Müdürü Büyük,  Şehit Öğretmen Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezinde yaptığı ziyarette, öğretmen ve öğrencilerle görüşerek yöneticilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Şehit Öğretmen Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Büyük: “6764 sayılı kanunla Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü kapsamına alınan Merkezimize çırak öğrenci gönderen işletmelere Bakanlar Kurulu kararıyla 1 yıl boyunca çalışan sayısı 20 den az olan işletmelere aylık 280 TL, çalışan sayısı 20 den fazla olan işletmelere 140 TL teşvik ödenmektedir.


Sanayinin üretim gücünü artırmak ve kalifiye eleman yetiştirmek üzere 1983 eğitim öğretim yılında çıraklık eğitimine başlayan Mesleki Eğitim Merkezinde,  132 meslek dalında kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi vermek için eğitim faaliyetleri yürütülmektedir.” dedi.



Şehit Öğretmen Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezi hizmet binasında; 11 derslik, 2 Bilgisayar Laboratuvarı, Ahşap teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi Ve İklimlendirme, Güzellik ve Saç Bakımı, Motorlu Araçlar Teknolojisi Atölyeleri bulunuyor.


09.12.2016 tarih ve 6764 sayılı kanun kapsamında Mesleki Eğitim Merkezleri zorunlu eğitim kapsamına alınmış olup 4 yıllık eğitim sonunda mezun olan öğrenciler Ustalık Belgesi alınabiliyor. Aynı zamanda Açık Öğretim Lisesinden kredilerini tamamlamaları durumunda meslek lisesi diploması sahibi olabiliyorlar.


Son Güncelleme: 14.03.2017 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.