Büyük Türkiye Buluşması’na katılım

Sağlık-Sen 2015 Büyük Türkiye Buluşması, Antalya’nın Belek’te Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu...

02 Mart 2015 Pazartesi 17:16
 Büyük Türkiye Buluşması’na katılım


Sağlık-Sen 2015 Büyük Türkiye Buluşması, Antalya’nın Belek’te Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Büyük Türkiye Buluşması’na Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı ve yönetim, denetim, disiplin, ilçe ve işyerleri temsilcilerinden oluşan 40 kişilik bir heyet katıldı.


Sağlık-Sen 2015 Büyük Türkiye Buluşması ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, “İlk gün Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı oturumda Sağlık-Sen tarafından dile getirilen talep ve sorunlar başta olmak üzere genel bir değerlendirmede bulunuldu.


Değerlendirmelerde ele alınan konular; yılda 12 bin atamayla sağlık çalışanlarının yükünün azalmayacağı ve sorunun çözülemeyeceği, yıpranma payı, kreş ve lisans tamamlama sözünün, Sağlık-Sen’in çalışmalarının karşılığı olduğu, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının tarihinin belirlendiği, döner sermaye adaletsizliğinin son bulması, sabit ödemelerin 20 puan artırılması, sağlık lisansiyerlerine 3600 ek gösterge verilmesi, yıpranma payı ve en önemlisi de ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ele alınan konulardan sadece birkaçıdır.


İkinci gün her sekretarya genel başkan yardımlarının başkanlığında toplanarak, ele alınan sorun, talep ve çalışma stratejilerinin değerlendirildiği Büyük Türkiye Buluşması sona ermiştir.


Sorunları Davutoğlu’na iletecek


Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, teşkilatımıza hitap ederek, yapılamaz denilen birçok şeyin yapıldığını, siyasi istikrarın sağlanması ile taleplerin karşılanmasının mümkün olacağını söyledi. Sağlık çalışanlarının hizmetini ölçmenin mümkün olmadığını, bunun karşılığını sağlayacak hiçbir gücün olmadığını söyleyen Müezzinoğlu, kreş, yıpranma payı ve lisans tamamlamaya yönelik değerlendirmelerde bulundu.


Bakan Müezzinoğlu, “Kreş bütün projelerimizde olmazsa olmaz olarak yer alıyor. Lisans tamamlama konusunda, YÖK ile görüşüyoruz. Sağlık Bakanlığı olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi TBMM Genel Kurulu’nda. Bu üniversitemiz kurulduğunda, lisans tamamlamaları daha iyi yapabilecek bir duruma geleceğiz. Yıpranma payı konusunda ise, çalışmalarımız sürüyor. Sağlık çalışanlarının çalışma şartları ve zorluklarını da içeren bir dosyayı Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na sunacağız.” dedi.



Son Güncelleme: 02.03.2015 17:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165