Cadde o gün yayaların

Cumartesi günü Gazi Caddesi bir süre araç trafiğine kapatılacak. Çünkü o gün otomobilsiz kent günü.

20 Eylül 2018 Perşembe 19:51
Cadde o gün yayaların

16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, 22 Eylül 2018 Cumartesi günü “otomobilsiz kent günü” etkinliği düzenlenecek.

Belediye Başkanı Zeki Gül yaptığı açıklamada, şöyle dedi;“Avrupa Hareketlilik Programı, 2002 yılından itibaren Avrupa’da halk sağlını ve yaşam kalitesini iyileştirmenin yanı sıra, hareketlilik ve kentsel yaşam alanını etkilemeye ve geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan ve Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından yürütülen bir program. Aynı zamanda bu hafta içerisinde yer alan programların amacında hava kirliliği gibi kentsel zorluklarla başa çıkabilmek için pratik çözümler sunma amacı da taşınıyor.

Çorum Belediyesi olarak bu yıl Avrupa Hareketlilik Haftasına “Çeşitlendir ve Devam Et” teması ile yola çıkan projeye şehrimizde destek veriyoruz. Cumartesi gününü “otomobilsiz kent günü” olarak ilan ettik. O gün Gazi Caddesi trafiğe kapatılacak. 15 Temmuz Hürriyet Meydanında saat:10.00’da toplanacağız. Çorum Belediyesi Mehter Takımımız eşliğinde Kent Meydanına kadar yürüyeceğiz ve oradan tekrar Saat Kulesi’ne geleceğiz. Burada masa tenisi, badminton, judo, teakwondo, karate, satranç gibi gösteri ve sportif faaliyetler yapılacak. Etkinliğimizde Altı Nokta Körler Derneği, Hitit Doğacılık Kulübü, Çorum Bisiklet Tutkunları, Basketbol Akademi Engelli Basketbol takımı da yerlerini alacak. Destek veren tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165