Çalık YEDAŞ’a Avrupa Ödülü yolda

Samsun, Ordu ve son olarak Sinop’un kalite denetimlerinden tam not aldığını söyleyen YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu...

19 Kasım 2013 Salı 00:17
 Çalık YEDAŞ’a Avrupa Ödülü yolda

Samsun, Ordu ve son olarak Sinop’un kalite denetimlerinden tam not aldığını söyleyen YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Toplam Kalite Yönetim Modeli'nin kazanımları, Avrupa Mükemmellik Ödülü’nün habercisi.” dedi.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer)'in, ‘Mükemmelliği Paylaşmak’ ana temasından yola çıkarak düzenlediği 22. Kalite Kongresi, 12-13 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. EFQM Mükemmellik Modeli'ni 22 yıldır bir yönetim ve yaşam biçimi olarak benimsemiş Türkiye'nin, Avrupa'nın ve dünyanın en büyük şirketlerinin ve kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin konuşmacı olarak yer aldığı kongrede, bu yolculukta edindikleri deneyimler; uygulamaları da içine alacak geniş bir perspektiften katılımcılarla paylaşıldı.

Özelleşmesinin ardından Toplam Kalite Yönetim Modeli'ni rehber edinen YEDAŞ, Avrupa Mükemmellik Ödülü yolundaki ilk adımı da KalDer üyesi olarak atmıştı. KalDer üyesi ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olan YEDAŞ; her yıl olduğu gibi bu yıl da 22. Kalite Kongresi'nin resmi sponsoru oldu. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, YEDAŞ'ın 2,5 yıllık gibi kısa zamanda yakaladığı 'kalite, liderlik ve rol model' anlayışın gerekliliklerini yerine getirdiklerini belirterek, "Şeffaf bir yönetim anlayışıyla hedef ve stratejilerimizde sürdürülebilirlik, sürekli gelişim ve müşteri memnuniyeti ilkeleri çerçevesinde şekillendiriyoruz.” dedi.


‘Elektrik dağıtımı sektöründe YEDAŞ ilkleri gerçekleştiriyor’

Türkoğlu, “Kurumsal hedeflerimiz çerçevesinde, YEDAŞ'ın kaliteye giden yolculuğunda gerekli olan neyse biz onun elde edilmesi için çaba harcıyoruz. EFQM ödüllü bir şirketiz ve hedefimiz Avrupa Mükemmellik Ödülü'dür. Amaç toplam kalite ve rol model olabilmektir. Bizim yönetim anlayışımız zaten tüm paydaşların yön birliğini kapsadığı için rol modeli içselleştirmektir. Kalite ve işbirliği ruhunun birleşmesinden oluşacak tüm potansiyeller, şirketin başarısına doğrudan katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Sadece Türkiye'deki elektrik dağıtım şirketlerinin değil, Avrupa'nın da dikkatle izlediği ve rol model bir şirketin temellerini attıklarını belirten Türkoğlu, "Kaliteye bakış açımız ve uygulamalarımız, Avrupa'nın ve dünyanın dikkatini çekmektedir. Türkiye'de sektöründe 'Kalite Altın Tacı Ödülü'ne layık görülen ilk ve tek elektrik dağıtımı şirketiyiz. Bu ödül, şirketimize Toplam Kalite Yönetim Modeli'nin kazanımı, Avrupa Mükemmellik Ödülü'nün de habercisidir.” dedi.


‘Hedeflerimiz büyük, entegre olmalıyız’

Sürdürülebilir müşteri memnuniyeti temelinde oluşturmuş, yenilikçi bir şirket yapısı ile faaliyetlerini gerçekleştirme sürecinde Toplam Kalite Yönetim anlayışını rehber edindiklerinin kaydeden Türkoğlu, şöyle devam etti:  “Kaliteye giden yolda yeterli bilgi ve birikime sahip olmamız gerekmektedir. Günü kurtarmak içi değil, kurumsal hedeflerimize varmak için çalışmalı, öğrenmeliyiz. Kalite kolay elde edilen başarılarla ulaşılabilen bir nokta olmadığı gibi, fedakarlık gösterebilen, sürdürülebilir bir yapının içinde var olanların ulaşabileceği bir noktadır. Amacımız ölçülebilir, şeffaf ve yönetilebilir olmaktır. Bizim hedefimiz, 2019 yılında operasyonel ve kurumsal mükemmellik alanında, Avrupa'nın ilk 10 şirketi arasında olmak. Bu hedef doğrultusunda daha yapacak çok işimiz var.”





Son Güncelleme: 19.11.2013 00:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165