‘Çalışan gazeteciler günü kutlu olsun’

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

10 Ocak 2017 Salı 14:19
‘Çalışan gazeteciler günü kutlu olsun’

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.


Saatcı, “Zor şartlarda görev yapan bütün basın mensuplarının gününü kutluyoruz. Gazeteciler; vatandaşların haber alma hakkını kullanması için her şart ve iklimde, bazen canları pahasına bu görevi yerine getiriyor” dedi.

Gazetecilerin kamuoyunu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmesinin önemine dikkat çeken Saatcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yeri geldiğinde vatandaşların gören gözü, işiten kulağı oluyor. Bazen de kamu görevini yerine getirerek, bilinçlenmeye katkı sunuyor. Gazetecilerin kamuoyunu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmesi, bu mesleğin bir başka özelliğini oluşturuyor. Vesayetin deşifresi, anti demokratik oluşumların ifşa edilmesinde gazeteler önemli bir yere sahiptir. Ancak, her meslek grubu için geçerli olan etik kurallar, gazeteciler için daha bir önem kazanıyor. Daha gelişmiş bir demokrasi için basının objektif olması kadar basın çalışanlarının, çalışma şartlarını iyileştirmek ve kamuoyu adına yaptıkları görevlerinde onlara destek vermek sadece sorumluların değil toplumun da görevidir. 
Çünkü  basın mensupları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri gelince canını ortaya koyarak görev yaparken; sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır. Elindeki medya gücüyle kitleleri etkileyen basın mensuplarının etik kurallardan taviz vermeden, vatandaşların haber alma hakkını kullanması takdire şayan bir çabadır.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, çalışan gazetecilerin gününü kutlarken, başta görevi uğruna hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyoruz.  Basın Meslek İlkelerine doğrultusunda kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük özveri gösteren, matbaacısından genel yayın yönetmenine kadar tüm basın çalışanlarının gününü kutluyoruz.”


Son Güncelleme: 10.01.2017 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.