‘Çanakkale Zaferi, Türk tarihinde önemli yere sahip’

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Çanakkale Zaferi vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Akar, Türk tarihinde önemli bir yeri olan, tarihi yeniden yazan, 18 Mart 1915 tarihinin, Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği zaferin, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersi olduğunu söyledi.

18 Mart 2017 Cumartesi 13:45
‘Çanakkale Zaferi, Türk tarihinde önemli yere sahip’

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Çanakkale Zaferi vesilesiyle bir mesaj yayımladı. 
Akar, Türk tarihinde önemli bir yeri olan, tarihi yeniden yazan, 18 Mart 1915 tarihinin, Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği zaferin, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersi olduğunu söyledi.

Akar, "Çanakkale Zaferinin 102. yılını kutlamanın ve canımızdan aziz bildiğimiz, kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin “Şehitler Günü’nü” idrak etmenin onurunu yaşamaktayız." diyen Akar, "18 Mart 1915 tarihi, askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır." diye konuştu. Akar’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Şanlı tarihimizin şerefli sayfalarını süsleyen her değerimize, her kutsalımıza saldıran; topyekün yok edilmemiz için güç birliğine giden ehli salibe karşı kararlı duruşumuzla ve bu uluslara karşı onurumuza sahip çıkma mücadelemizle, iman abidesi genç vatanperverlerin, ölmek için siperden sipere atlayarak ellerinde Kuranı Kerim, dudaklarında tekbir ve kelime-i şehadet sadalarıyla ile şehadet şerbetini içerek, ‘Çanakkale’nin Geçilemeyeceğini’ ettiler. Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde verdi.

Çanakkale’de ortaya konulan ruh, milli mücadelede de kurtuluşumuzun yolunu açmış ve aydınlatmıştır. Çanakkale Zaferi’nden bir iman ve ahlak destanı yaratan bu millet, en zor şartlarda bile şer odakların fitne fesatlarına rağmen, daima toparlanıp bir, iri ve diri olma kabiliyetine sahip olduğunu göstermiştir. Türk milletinin vatanın bölünmez bütünlüğünün devam arzusu; doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, Kürt, Türk, Çerkez, Laz, Alevi- Sünni, Müslim gayrı Müslüm gibi tasnif edici, ayrımcı, ötekileştirme, ayrıştırma ve dışlayıcı tutum ve davranışları ret ederek, Çanakkale’de olduğu gibi tarihin her döneminde her zorluğu yenecek güç ve kudrettedir.

Türk milleti, birlik ve beraberliğini koruyarak birçok zorluğun üstesinden gelmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmıştır. Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza tarihte olduğu gibi 16 Nisan'da da onurla sahip çıkacaktır.


Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır. Devletimiz, şehit yakını ve gazilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir. Coşkuyla kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünde, bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."


Son Güncelleme: 18.03.2017 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.