Candan, hayvanseverleri yardıma çağırdı

Çorum Belediyesi, yaban hayatı koruma projesi kapsamında kış mevsiminde doğaya hayvanlar için yem ve yiyecek bırakıyor.

21 Ocak 2016 Perşembe 15:41
 Candan, hayvanseverleri yardıma çağırdı

Çorum Belediyesi, yaban hayatı koruma projesi kapsamında kış mevsiminde doğaya hayvanlar için yem ve yiyecek bırakıyor. Bu uygulama sayesinde hayvanlar doğal yaşam alanlarında besleniyor. 

Belediye Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesi’nin bu uygulamayı, kendi imkanları ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla sürdürdüğünü söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Kış Günlerinde özellikle toprak karla örtülü olduğu zaman kuşlar başta olmak üzere yaban hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekipleri, şehrin çeperlerinde ki ağaçlık alanların barındırdığı hayvan türlerini tespit ederek hayvan türlerine göre yem ve yiyecek bırakıyor. Bırakılan yiyeceklerin bir miktarı Hitit Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin mutfağında kalan fazla yiyeceklerden ve bazı lokantaların fazla yemeklerinden karşılanıyor. Tabi bunlar bırakılan yem ve yiyeceklerin az bir miktarını karşılıyor. 

Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, sürekli olarak yem, yiyecek ve ekmek temini yapıyor.” dedi.

Vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığına teşekkür eden Başkan Yardımcısı Candan, hemşehrilerimizin doğada yem bulmakta zorlanan hayvanlar için, uygun yerlere yem bırakarak bu konuda oluşan duyarlılığa ortak olmalarını rica etti.

Son Güncelleme: 21.01.2016 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.