Candan Kent Konseyi’ni anlattı

Hitit Akademi Derneği’nin bu haftaki konuğu Çorum Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Kent Konseyi...

19 Kasım 2014 Çarşamba 12:10
 Candan Kent Konseyi’ni anlattı


Hitit Akademi Derneği’nin bu haftaki konuğu Çorum Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan oldu.


Programın açılışında konuşan Hitit Akademi Derneği Başkanı Zekeriya Işık, geleneksel toplumların temel problemlerinden birisi olan modernleşme ve bu paradigmanın önemli bir ayağını oluşturan kentleşme ve kentlilik olgusunun önemli bir mesele olduğunu söyledi. Işık, kentte yaşayan hemen her bireyin sosyal hayattaki yeri ve mevkii ne olursa olsun sağlıklı, güvenli ve hoşgörülü bir yaşam ve yaşam alanlarının oluşturulması noktasında sorumlulukları olduğunu ifade etti. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarının, hatta tek tek bireylerin işin içine dahil olabildikleri, görüş ve önerilerini, yapıcı eleştirilerini şehri yöneten merkezlere iletebilmelerine vasıta olabilecek her bir kurum olarak Kent Konseyi’nin de son derece önemli bir işlevi olduğunu kaydetti.


Hitit Akademi Derneği’nin de bu bağlamda Kent Konseyi’ne üye olan onlarca STK’dan birisi olduğunu hatırlatan Işık, Kent Konseyi’nin şehrin, toplumun ve insanların sorunlarını çözme noktasındaki bütün çalışmalarına her türlü desteği vermeye devam edeceklerini dile getirdi.


Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan ise, Kent Konseyi’nin hangi yasal zeminde ve ne tür gayelere hizmet etmek amacıyla kurulduğunu izah ederek başladığı sunumuna konseyin çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek sürdürdü.  Kent Konseyi’nin temel amacının kentlilik bilinci oluşturmak ve bu bilinci şehrin bütün mahallelerine yayarak toplumsal bir farkındalık yaratmak olduğunu belirten Candan, bu amaçla belediyenin mahallelere Kültür Merkezleri açtığını hatırlattı.


Candan, Kent  Konseyi bünyesinde Kadın, Genç, Çocuk ve Engelli olmak üzere dört meclis kurulduğunu ve her birinin bir yürütme organının olduğunu belirterek, Kent Konseyi’nin yürütme organı içerisinde üniversite gençliğini temsilen iki öğrencinin de yer aldığını anlatan Candan, konseyin bütün siyasi, parti, dernek, vakıf ve sorumluluk bilinciyle hareket eden vatandaşların görüş ve önerilerine açık olduğunu dile getirdi.


Candan, bu meclisler dışında bir de çalışma gruplarının olduğunu belirterek, bunlar hakkında bilgiler verdi. Bir çalışma grubunun şehrimizde yaşayan Suriyeli göçmenlerin şehre adapte olmaları, Türkçe öğrenmeleri, toplumla sağlıklı iletişim kurmalarıyla ilgili çalışmalar yaptığını belirten Candan, diğer bir çalışma grubunun da giderek yaygınlaşan uyuşturucu bağımlılığı ve sentetik maddeler ile aktif mücadele üzerinde çalıştığını belirtti. Bu amaçla akademisyen ve uzmanların katıldığı bir panel düzenlediklerini anlatan Candan, panele özellikle gençlerin, öğrencilerin katılımını sağladıklarını ifade etti. Üçüncü bir çalışma grubunun ise özellikle amatör spor kulüplerinin sorunları ve çözümleri konusunda çalıştığını kaydeden Candan, bütün bunlardan başka Çorumlular’ın kurduğu il dışındaki derneklerin envanter çalışmasının tamamlandığını ve bu derneklerle iletişime geçilerek bir çalıştay yapmayı hedeflediklerini söyledi. Amaçlarının Çorum’un tanıtımına katkı sağlayacak ortak çalışma zemini yaratmak olduğunu belirten Candan, konseyin bütün Çorum’a ve Çorumlular’a katma değer sağlamak amacında olduğunu kaydetti.




Son Güncelleme: 19.11.2014 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.