Candan, kitap sevgisini anlattı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Bahçelievler Ö. Sami Akaydın Ortaokulu’nda Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen programda öğrencilerle bir araya geldi.

30 Mart 2016 Çarşamba 17:30
 Candan, kitap sevgisini anlattı


Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Bahçelievler Ö. Sami Akaydın Ortaokulu’nda Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen programda öğrencilerle bir araya geldi.


Öğrencilere kitap okumanın kendilerine sağlayacağı faydalardan bahseden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Gelecekte kendine güveni olan başarılı ve saygın birer birey olmanız için bilgili olmanız gerekir çünkü bilmek öz güveni yükseltir ve sizi parmakla gösterilen örnek alınan insan yapar.  Kendi hayatlarını istedikleri gibi yöneten bireyler bilgi sahibi olan bireylerdir, kendi ülkelerini dünyada yaşanan olumsuzluklardan etkilenmeden yönetenler de bilgili olanlardır. Bu da kitap okumanın önemini bizlere gösteriyor.” dedi.


Başkan Yardımcısı Candan, öğrencilere bilgi ve beceriyi günümüz şartlarına uygun olarak sunan, dijital kitap içerikleri ile ( e-kitap, z-kitap ) zenginleştirilmiş, z-Kütüphane’yi Bahçelievler Ö. Sami Akaydın Ortaokulu’nda da hizmete açacakları müjdesini verdi.


Külcü’den Çanakkale Gezisi hediyesi

Bir araya geldiği öğrenci grubuna Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün selamını ileten Candan, Başkan Muzaffer Külcü’nün, bir ayda 3 kitap okuyan 100 öğrenciyi Çanakkale Gezisine götürme sözü verdiğini söyledi.

Öğrencilerden Candan’a sıcak karşılama

Bahçelievler Ö. Sami Akaydın Ortaokulu’nda düzenlenen program sonrasında öğrenciler Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’a tebessüm ettiren sorular yöneltti.


Başkan Yardımcısı Candan’ın samimiyetle cevap verdiği o sorulardan bir kaçı şu şekilde: “Bir yılda en fazla kaç kitap okudunuz?”, “Kütüphaneye neden ‘kitaphane’ dememişler de kütüphane demişler?” “Kaç yıldır başkan yardımcılığı yapıyorsunuz?”, “Keşke bu işi yapmasaydım dediğiniz anlar oldu mu?” “Edebiyat öğretmenliğini seçmenizde ki sebep nedir?”


Candan, program sonunda öğrencilerle muhabbet etti ve fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.




Son Güncelleme: 30.03.2016 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.