Çatak Grup Yolu’na neşter

Geçtiğimiz günlerde Çatak Grup Yolu için Ankara’da başlatılan çalışmalar doğrultusunda İl Özel İdaresi’nde bir toplantı düzenlendi.

15 Ağustos 2014 Cuma 16:29
 Çatak Grup Yolu’na neşter


Geçtiğimiz günlerde Çatak Grup Yolu için Ankara’da başlatılan çalışmalar doğrultusunda İl Özel İdaresi’nde bir toplantı düzenlendi.


Çorum merkeze bağlı 11 köy muhtarı, 13 Ağustos 2014 Çarşamba günü Ankara’ya giderek, yöresel sorunlarının çözümünü aramak için bir takım ziyaretler gerçekleştirmişlerdi. Söz konusu bu ziyaretlere Ayaz Köyü Muhtarı Mustafa Özşahin, Beydili Köyü Muhtarı Murat Unel, Çatak Köyü Muhtarı Cemal Karakaş, Çukurören Köyü Muhtarı Mehmet Ekici, Feruz Köyü Muhtarı Muhittin Sarıoğlu, Hamamlıçayköy Muhtarı Bekir Söylemez, İsmailköy Muhtarı Adem Güven, Şeyhhamza Köyü Muhtarı Veysel Altunkaya, Paşaköy Muhtarı Yüksel Ertürk, Taşpınar Köyü Muhtarı Süleyman Sakallı, Türkler Köyü Muhtarı Ömer Tomak katılmıştı.


11 köy muhtarının Ankara ziyaretlerinin ardından konuyla ilgili olarak İl Özel İdaresi’nde de bir toplantı düzenlendi. Toplantıda çalışmanın yapılacağı bölge harita ve slayt üzerinde detaylandırılarak değerlendirilirken, çalışma kapsamında neler yapılması gerektiği belirlendi.


Köy muhtarlarıyla beraber 15 Ağustos 2014 Cuma günü İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan’ın başkanlığında yapılan toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Ünal Demiray ile İl Özel İdaresi teknik personeli de yer aldı.


Toplantıda köy muhtarları adına bir konuşma yapan Çatak Köyü Muhtarı Cemal Karakaş; 11 ayrı köye ulaşımı sağlayan Çatak Grup Yolu’nun genişletilerek bakım ve onarımımın yapılıp iyileştirilmesini istediklerini söylerken; bölgede bulunan köylerin muhtarları olarak el ele verdiklerini ve grup yolu için İl Özel İdaresi’nin yapacağı çalışmaya köylerde yaşayan tüm vatandaşlarla birlikte her türlü yardımı göstereceklerini ifade etti.


Çalışmalarla ilgili çözüm arayışlarının ve planlamanın gerçekleştirildiği toplantıda bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan ise, geçtiğimiz günlerde Ankara’da başlatılan girişimlerin tam bir işbirliği içerisinde yürütüldüğünü belirtti.


Bölgedeki köylerin muhtarlarının bir araya gelerek taleplerini dile getirdiklerini ve İl Özel İdaresi’ne çalışma sürecinde destek sözü verdiklerini kaydeden Genel Sekreter Ömer Arslan; muhtarların takdire şayan bu davranışlarının kamu hizmeti veren kurumlarla kamu hizmeti alan vatandaşların birlikte hareket etmesi durumunda her türlü problemin aşılabileceğine, aynı zamanda kamu hizmetinin bu şekilde vatandaşlara hızlı ulaştırılabileceğine örnek teşkil ettiğini aktardı.


11 köy muhtarının yöresel çözüm arayışlarına son şeklinin verileceğini dile getiren Genel Sekreter Ömer Arslan; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ekipleri, köy muhtarları ve köy sakinlerinin işbirliği ile planlamaların yapılarak uygulamaya konulacağını belirtti.

 

 

Son Güncelleme: 15.08.2014 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.