‘Caydırıcı cezalar bekliyoruz’

Türk Büro Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Demet Yurdasucu, 8 Mart Kadınlar Günü...

07 Mart 2015 Cumartesi 12:30
 ‘Caydırıcı cezalar bekliyoruz’


Türk Büro Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Demet Yurdasucu, 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı yazılı basın açıklamasında, kadınların yaşadığı zorluklara dikkat çekti.


8 Mart Kadınlar Günü’nü, Türk kadınının konumunu, sorunlarını, ihtiyaçlarını ve beklentilerini paylaşmak için bir fırsat olarak değerlendirdiklerini ifade eden Yurdasucu, tüm kadınları örgütlü mücadelelerine katılmaya davet etti.


Yurdasucu, açıklamasında; “Kadınların, ailenin refahına ve toplumun kalkınmasına yaptıkları büyük katkıların henüz tam olarak anlaşılamadığı ülkemizde,  kadınların sorunlarının çözülebilmesi için kadın ve erkeklerin toplumdaki geleneksel rolleri de dahil birçok şeyin değişmesi gerekmektedir.


Siyaset, çalışma hayatı,  bilim, sanatta olduğu gibi toplumsal hayatın her kademesinde kadınlarımızın daha çok yer almaları ve kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için bizim de içinde bulunduğumuz tüm sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir.


Bugün maalesef kadınlarımız babasından, kocasından, erkek kardeşinden hatta kendi doğurduğu büyüttüğü evladından şiddet görmektedir. Bunlara birde sokaktaki şiddeti eklersek kadınlarımızın yaşam alanı her geçen gün daha da daralmaktadır. Bu durumun en önde gelen nedeni ise; erkeklerin kadınların yaşamını, kendi koydukları kurallara göre düzenleme ve kontrol altına alma arzusudur. Maalesef bu arzu o kadar büyük ki kadının en temel insan hakkı olan ‘yaşam hakkı’na kadar uzanmaktadır.


Türk Büro-Sen olarak kanun yapanların ve uygulayacakların ellerini vicdanlarına koymalarını, kadının nerede nasıl hareket edeceğine, ne giyeceğine, nasıl güleceğine, kaç çocuk doğurması gerektiğine dahi karışılan ülkemizde kadına yönelik her türlü şiddetin ve cinayetlerin önlenebilmesi için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınmasını bu suçların faillerine de daha caydırıcı cezaların verilmesini bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.



Son Güncelleme: 07.03.2015 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.