Ceritoğlu, hemşehrimizin sergisine katıldı

Çorumlu Kevser Kartal’ın eserlerinin yer aldığı “Anadolu Uygarlıklarının Evrensel Dostluğa Yolculuğu” adlı sergi Ankara Kore Kültür Merkezinde açıldı.

31 Mayıs 2016 Salı 08:05
Ceritoğlu, hemşehrimizin sergisine katıldı

Çorumlu Kevser Kartal’ın eserlerinin yer aldığı “Anadolu Uygarlıklarının Evrensel Dostluğa Yolculuğu” adlı sergi Ankara Kore Kültür Merkezinde açıldı.

Yapılan açıklamaya göre, “Estetik Görkem, Geleneksel Zarafet: Yazmacılık Sanatı” sergisinin açılışı, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Sergiye ayrıca, Kore Kültür Müsteşarı Cho Dong Woo Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Gözüm, sanat ve yazmacılık dünyasının seçkin simaları katıldı.


Serginin açılışında AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Kore Kültür Müsteşarı Cho Dong Woo, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Gözüm birer konuşma yaptı.


Ceritoğlu, konuşmasında serginin iki ülke dostluğuna ve kültürel işbirliğine zemin hazırladığını dile getirdi.


Kokteyl ve serginin devamında Kore Kültür Müsteşarı Cho Dong Woo ve Eşi Ak Parti Çorum Milletvekili Kurt’un şerefine davetlilere akşam yemeği verdi.


24 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında özgün denemelerin de yer aldığı sergi Ankaralıların ziyaretine açık olacak.


Serginin kurgusu, Türklerin görkemli zarafet çağını da içine alan, Cumhuriyetle birlikte bin yıllık bir sürece uzanılmasını sağladı.


Sergi Anadolu Ahşap Baskı Sanatının(yazmacılık) ilk büyük konseptli sergisi olma özelliğini de taşımaktadır.


Yazmacılık Anadolu yazmacılığında Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun açtığı damar, günümüzde gelini Hughette Eyüboğlu ve öğrencisi Çorumlu Kevser Kartal tarafından başarıyla geleceğe taşınıyor.


Sanat Felsefecisi Ümit Yaşar Gözüm’ün kurgu ve yazmacılık üzerine özgün denemesinin yer aldığı sergi için zengin içerikli bir katalog yayınlandı.


“Anadolu Uygarlıklarının Evrensel Dostluğa Yolculuğu” sergisinde 30 eser izleyiciyle buluştu.


Geleneksel baskı sanatçısı Kevser Kartal’ın bir yılı aşkın süredir yazma-baskı sanatında geleneksel ve çağdaş teknikleri uyguladığı sergi bu alanda ilklerden birisi olma özelliğini taşıyor.


Sergi ve katalogda yer alan eserler ise duayen fotograf sanatçısı Recep Peker Tanıtkan tarafından görselleştirildi.


Kevser Kartal, ‘’Ak Parti Çorum Milletvekili Sayın Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un sanata ve sanatçıya verdiği değeri yakından takip ediyor ve canı gönülden kutluyoruz’’ dedi.


Kevser Kartal kimdir?

Hitit Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Bölümü'nde sanat eğitimini tamamladı. Anadolu'nun köklü ve zengin sanatlarından birisi olan Anadolu Baskı Sanatı'nın, sonsuz birikimini keşfedip bu sanatı yeniden canlandıran ünlü ressam, sanat eleştirmeni ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu Yazmalı Konak Atölyesi'nde, Hughette Eyüboğlu’nun öğrencisi oldu. Hocasının ve Bedri Rahmi’nin tasarımlarından yola çıkan Kevser Kartal, kendi tasarımlarına yöneldi.

Son Güncelleme: 31.05.2016 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165