Ceritoğlu, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresine katıldı

Konya’da Birinci Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ’un katılımıyla gerçekleşti.

12 Mayıs 2017 Cuma 10:23
 Ceritoğlu, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresine katıldı


Konya’da Birinci Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt  ’un katılımıyla gerçekleşti.


Bir otelin konferans salonunda düzenlenen kongreye, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Hüsnüye Erdoğan, Konya Valisi Yakup Canbolat, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kamu kurumu yöneticileri ile akademisyenler katıldı.


Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongrede, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt birer konuşma yaptı.


Konya’da yapılan program hakkında bilgi veren Ceritoğlu, 2 gün süren kongrenin ardından yerli ve milli sermaye ile asırlardır ülke ekonomisine katkı sağlayan Helvacızadelerin Konya fabrikasını gezdiklerini söyledi.


Fabrikanın sağlık alanında Zade Vital markası ile besin destekleri ve beşeri ilaç üretimi gerçekleştirdiğini ifade eden Ceritoğlu, “Firma aynı zamanda sıvı yağ sektöründe faaliyet gösteriyor. Yağ sektöründe Ülkemizde ilk 3 firmadan birisi olan bu firma ile Tıbbi ve Aromatik bitkilerin Ülkemiz florasında değerlendirilmesi adına istişareler yaptık.


Ayrıca fabrika ziyaretimiz esnasında milli kalkınma projelerimizi sahaya sunabilmenin keyfini yaşamakla beraber daha fazla iyiye nasıl ulaşılır bunu hesabını yapıyoruz. Tarım Bakanlığımızın ve Çorum Valiliğimizin katkıları ile ilçelerimizde Tıbbi ve Aromatik bitkiler projemizin uygulanabilirliği hakkında kongrede bulunan yetkililer ile istişarelerde bulunduk” ifadelerini kullandı.



Son Güncelleme: 12.05.2017 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165