Çerkes Sürgünü’nü andılar

Kafkas Kültür Derneği 21 Mayıs Çerkes Sürgünü'na andı

22 Mayıs 2018 Salı 13:13
Çerkes Sürgünü’nü andılar

Çorum Kafkas Kültür Derneği yöneticileri Türkiye genelinde olduğu gibi 21 Mayıs Çerkes Sürgünü’nü anmak için toplandı. Şehitler için Akşemseddin Camii’nde mevlit okutuldu, Kızılay’a  kan bağışı yaptı.

Çorum Kafkas Kültür Derneği Başkanı Nilüfer Kaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tarihin en eski dönemlerinden beri yaşadıkları anayurtları Kafkasya'da eşsiz bir dil ve kültür geliştiren Çerkesler yüzyıllarca süren onurlu direnişlerine rağmen Çarlık Rusyası ile büyük devletlerin kolonyalist politikaları ve stratejik hedefleri doğrultusunda soykırıma uğradı ve Anavatanlarından sürgün edildi.

Fakat tüm baskılara, dağılmışlığa, acılara karşın Çerkesler varlıklarını ve kimliklerini koruyor ve yaşatıyorlar.” dedi.

Son Güncelleme: 22.05.2018 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.