Çerkezler gecede buluştu

Çorum Kafkas Kültür Derneği Gençlik Komisyonu tarafından kültür ve dayanışma gecesi düzenlendi.

17 Ocak 2017 Salı 11:17
 Çerkezler gecede buluştu

Çorum Kafkas Kültür Derneği Gençlik Komisyonu tarafından kültür ve dayanışma gecesi düzenlendi.

Önceki akşam Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen geceye Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Çorum Barosu eski Başkanı Av. İbrahim Özyılmaz, Kafkas Derneği Başkanı Hüseyin Ercan, Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, iş adamı Mehmet Özdoğan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.



Dernek Başkanı Hüseyin Ercan, açılışta yaptığı konuşmada, etkinliği düzenleyen gençlik komisyonu ile katkı sağlayanlara ve katılımcılara teşekkür etti.


Çorum'da 34 Çerkez köyü bulunduğunu ve il genelinde yaklaşık 4-5 bin civarında Çerkez'in yaşadığına dikkati çeken Ercan, "Kültürümüzü yaşatmak ve dayanışma içerisinde olabilmek için tüm Çerkez vatandaşlarımızı derneğimizin çatısı altında bir araya gelmeye davet ediyorum" dedi.



‘BU ÜLKENİN HER KİLOMETRE TAŞINDA EMEĞİMİZ, KANIMIZ VAR’

Çorum Kafkas Kültür Derneği Gençlik Komisyonu Başkanı Mustafa Yıldız da kültürünü kaybeden halkların zamanla desteksiz duvarlar gibi yıkılmaya mahkum olduğunu belirterek, "Bu yokoluşa 'dur' diyerek geleneklerini yeni kuşaklara aktarabilmek için çaba sarfeden bir sivil toplum kuruluşuyuz. Derneğimizi ayakta tutan ise sizlersiniz" diye konuştu.


"Bu gece kültürümüzün eşsiz eserlerini seyredecek, içinizdeki heyecanı tekrar yeşerteceksiniz. Her gösteri her melodi sizi yıllar öncesine, belki köyünüze belki anavatanınıza, belki de eski bir anınıza götürecek" diyen Yıldız, şöyle devam etti:



"Anadilinizi tekrar hatırlayacak tekrar doğacaksınız. Buradan çıkınca ayaklarınız yerinde duramayacak belki dudaklarınızdan Çerkezce bir şeyler mırıldanacaksınız. İşte bu düşüncelerle planladık gecemizi. Gençlik Komisyonu olarak farklı derneklerden farklı ekipleri bir araya getirdik. Çerkezler olarak bu ülkenin her kilometre taşında emeğimiz var kanımız var. Yeri geldi Çerkez kalpağımızla milli mücadeleye simge olduk, yeri geldi Erol Olçok'umuzla Boğaz Köprüsü’nde tanklara siper olduk."


Türkiye'nin terör gruplarının çemberi altında olduğunu vurgulayan Yıldız, terörün asıl amacının insanlar arasındaki birlik ve beraberliği bozmak ve onları evlerine kapamak olduğunu ancak Çerkezler olarak bu oyuna gelmeyeceklerini söyledi.




DOYUMSUZ GÖSTERİYE TAM NOT


Konuşmaların ardından gecede sahne alan ekiplerden Eskişehirli mızıka grubu WoshimYiMakh, Kayseri'den dans grubu Aşamez, Samsun'dan müzik grubu Ceguako, Ankara'dan tiyatro grubu Nibjeug ve Tokat'tan Timaf müzik grubu katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.


Seslendirilen Çerkezce türküler ve yöresel danslar seyircilerden tam not alırken, Kafkas kültürünün yaşatılmasını konu alan tiyatro oyunu da izleyenlerin beğenisini kazandı.


Gecenin sonunda Dernek Başkanı Hüseyin Ercan tarafından programın düzenlenmesine katkı sağlayan Avukat Ertan Demirezen, Uğur Urhan, Avukat 
İbrahim Özyılmaz, Tuna Özcan, Erhan Kılıç, Mehmet Özdoğan, Nadir Özdemir, Tolga Kayişoğlu, Yalçın Kılıç, İrfan Yaşar, Suat Aydoğan, Alparslan Şahin, Ahmet Özdemir, Mehmet Uçgun, Yunus Temur, Birkan Demirci, Sedat Canbolat ve Yusuf Ocaklı'ya teşekkür plaketi verildi.




Son Güncelleme: 17.01.2017 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.