ÇESİAD Çorumluları iftarda buluşturdu

İstanbul’da faaliyet göstermekte olan Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇESİAD) , geçtiğimiz Cuma günü İstanbul’da büyük bir iftar organize etti.

19 Haziran 2017 Pazartesi 23:34
ÇESİAD Çorumluları iftarda buluşturdu

İstanbul’da faaliyet göstermekte olan Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇESİAD) , geçtiğimiz Cuma günü İstanbul’da büyük bir iftar organize etti.


İftara çok sayıda bürokrat, iş adamı, sanayici ve Çorumlu gönüldaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ezanın okumasıyla birlikte iftarların açılmasıyla devam etti. Ümraniye nikah dairesi salonunda gerçekleştirilen iftarda yaklaşık 2000 kişi hazır bulundu .İftarın ardından bir konuşma yapan ÇESİAD Yön. Kur. Başkanı Mehmet Karaca davetlilere teşekkür ederek şunları belirtti; “Değerli misafirlerimiz , başı rahmet , ortası mağfiret ve sonu ebedi azaptan kurtulma olan ramazan ayına bizleri tekrar eriştirdiği için yüce rabbime sonsuz şükürler olsun.Tuttuğunuz orucun ve yaptığınız yardımların kabul olmasını niyaz ediyorum.


Rabbimizin de dediği gibi ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır düsturuyla hareket ederek zaman zaman siz değerli hemşehrilerimizle beraber olmaya çalışıyoruz. Amacımız birlik beraberlik izlenimini sağlamak her yıl olduğu gibi bu yılda siz değerli hemşehrilerimizle biraraya  gelmek. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. Sizleri bu rahmet ayında ağırlamak ayrı bir sevinç kaynağıdır. Ramazan sevgi ve paylaşma ayıdır. Öyleyse sevgi toplumunu inşa edelim. Ramazan ruhunu gelecek nesillere taşıyalım. Ülkemiz zor günler yaşıyor. Maalesef istemediğimiz olaylarla karşılaşıyoruz. Teröre kurban verdiğimiz asker, polis, sivil şehitlerimiz var. Bunlardan birisi de hemşehrimiz müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın. Ramazan ayının hürmetine şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. İstanbul’daki Çorumlular olarak başkalarına yaranma değil tam tersi birlik ve beraberliğimizi daim kılıp kendi içinde kenetlenmemiz gerektiğine inanıyorum. İnşallah Çorumlular İstanbul’da güçlenerek yoluna devam edecektir.Şunu tekrar söylemeliyim ki Çorum hala üvey evlat muamelesi görmektedir.Yanı başında 50-60 bin nüfuslu yerde havaalanı varken 250 bin nüfuslu , anadolunun kaplanı Çorum’da yoktur.Ne demiryolu ne de havaalanı olmamasına rağmen Samsun gibi bir şehirle yarışmaktadır.


Sanayisi son derece gelişmiştir ve  bu şehir tüm yatırımları sonuna kadar hak etmektedir.Çorum dünyanın 145 ülkesine ihracat yapmaktadır.Dolayısıyla sanayici ve iş adamlarımızla ne kadar övünsek azdır.İnşallah iş adamlarımızdaki başarıyı Çorum siyasetinde  de görebiliriz.Teşrif ettiğiniz için hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum ve huzur, barış ve sevgi dolu ramazanlara erişmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.


Daha sonra Ramazan coşkusunu ve heyecanını Ramazan etkinliklerinin düzenlendiği Ümraniye Santral Alanında kurulu olan Çorum kültürünün yaşatıldığı Çorumlular standına taşıyan Çorumlular, burada da konuklarını ağırlayarak Çorum misafirperverliğini gösterdi.


Son Güncelleme: 19.06.2017 23:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.