ÇESİAD katkı bekliyor

Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.

02 Eylül 2014 Salı 09:55
 ÇESİAD katkı bekliyor


Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.


Üsküdar Sabahaddin Zaim Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Çataklı Grup Ceo’su Ahmet Lapacı, Yönetim Kurulu üyeleri; Elvan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zahid Yıldırım, İstanbul MEB Teftiş Kurulu Başkanı Muzaffer Canıdemir, Yargıtay Üyesi Zihni Doğan, Caferoğlu Pastanesi sahibi Cafer Özsoy, Kargılılar Derneği Başkanı (KARDER) iş adamı Mustafa Özsoy, İstanbul Laboratuvarları ve Görüntüleme Merkezi sahibi Serdar Gürsoy, ISO 9001 Belgelendirme şirket sahibi Av. Akif Güneş, Mali Müşavir Barış Şen, Üsküdar Belediyesi’nden Mustafa Kuş, Mali Müşavir Ahmet Kan, Üsküdar Belediyesi Sabahattin Zaim Kültür Merkezi Müdürü Tahsin Özcan, Av. Murat Başer, Grafiker ve Görsel Yönetmen Orhan Atak ve Gebze Hakimi İbrahim Çalışkan katıldı.


Derneğin kuruluş amaçlarına uygun görüş ve temennilerin dile getirildiği toplantıda çözüm bekleyen konular görüşüldü. Derneğin yol haritası çıkarıldı. Yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle burs konusu ele alındı ve hayırsever iş adamlarına ulaşılmasının önemi vurgulandı.


‘ÇESİAD’a katkılar artırılmalı’


Toplantı, ÇESİAD Başkanı Ahmet Lapacı’nın açış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında geçtiğimiz sezonu değerlendiren Lapacı, dönem içinde yapılan burs, hemşehri birlik beraberlik kahvaltılarına yönelik faaliyetlerden bahsetti. Lapacı, “Memleketimizin yanı sıra ÇESİAD kendi tanıtımına ağırlık vermeli. İlçe ve köy derneklerinin ÇESİAD’a olan katkıları ve katılımları artırılmalı. Çorumlu iş adamlarına ulaşılmalı. Hemşehrilerimiz sivil toplum kuruluşlarına pek rağbet etmiyor, bu algıyı kırmamız gerekiyor.” diye konuştu.


ÇESİAD’ın Ümraniye ilçe sınırlarında açtığı Ramazan Çadırı’nda Çorum’un tarihini, kültürünü ve doğa güzelliğini tanıttıklarını da hatırlatan Lapacı, “Etkinlik boyunca hemşehrilerimizin yoğun ilgisiyle karşılaştık, bundan da memnuniyet duyduk. Ayrıca Bağcılar ilçesinde ÇESİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Kargılılar Derneği Başkanı Mustafa Özsoy’a Ramazan ayı boyunca Çorum’u ve Çorumlu’yu layıkıyla temsil ettikleri için tüm teşekkür ederim.” dedi.


ÇESİAD hakkında


Merkezi İstanbul Üsküdar’da bulunan, İstanbul ve Marmara bölgesinde faaliyet gösteren ve 9 yıldır Çorumlu hemşehrilerini aylık kahvaltılarda buluşturan ÇESİAD, Çorumlu binlerce üniversiteli öğrenciye burs sağladı. Son beş yıl içinde Çorum’a geziler düzenledi. Çorum’un ilçelerinde seçilen bazı okulların kütüphanelerini yeniledi. Kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırdı. Doğa güzelliklerinin ulusal medyada yer almasına katkı sağladı.




Son Güncelleme: 02.09.2014 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.