ÇESOB'a ceza çıktı, karara itiraz edildi

Esnaf sicil harçlarının yüksek olduğu gerekçesiyle yargıya yapılan şikayet haklı bulundu. ÇESOB yönetimi karara itiraz etti

13 Mart 2018 Salı 18:33
ÇESOB'a ceza çıktı, karara itiraz edildi

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ve dönemin bazı birlik yöneticilerine sicil harçlarında usulsüzlük iddiasıyla açılan davada ceza verilmesine hükmedildi. ÇESOB yönetimi karara itiraz etti

Edinilen bilgiye göre, 2015 yılında sicil harçlarının yüksek olduğu gerekçesiyle bazı esnaf temsilcileri konuyu kamuoyu gündemine taşıdı. Tartışmaların ardından birlik yöneticileri gelir-gider tablosunu ciddi şekilde etkilediği gerekçesiyle sicil harcı ücretlerinde bir değişikliği uygun bulmadı.

Bunun üzerine bazı esnaf temsilcileri yargıya başvurdu. Mahkeme beraat kararı verdi. Gelişmeler üzerine bir üst mahkemeye itiraz edildi. Aynı günlerde ÇESOB müfettişler tarafından incelendi, usulsüz bir işleme rastlanmadığı raporlandı.

İtiraz sonucu çıkan mahkeme kararına göre, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ile birlikte dönemin yönetim, denetim kurulu üyeleri ve birlik genel sekreterinin de aralarında bulunduğu yöneticiler hakkında ceza verilmesine hükmedildi.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ve dönemin yöneticileri hakkında verilen ceza adli para cezasına dönüştürüldü. Diğer yöneticilerin cezaları da paraya çevrilerek görevden 75-150 gün arasında hak mahrumiyeti verildi.

KILIÇ: KARARA İTİRAZ ETTİK

Konuya ilişkin bilgi aldığımız ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, mahkemenin hükmettiği cezayı doğruladı, ancak söz konusu karara itiraz ettiklerini açıkladı.

Tokat Esnaf Odaları Birliği’nin de benzer bir durumla karşılaştığını, ancak yargı sürecinde beraat ettiklerini açıklayan Kılıç, 2015 yılında sicil harçlarının yüksekliğinin gerekçe gösterilerek mahkemeye başvurulduğunu, ancak beraat çıktığını, bunun üzerine itiraz edildiğini ve yeni kararla söz konusu cezaya hükmedildiğini ifade etti.

Kılıç, yeni çıkan yargı kararına itiraz ettiklerini hatırlatırken, o dönemde yine aynı şikâyetle müfettişler tarafından yapılan incelemede herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını dile getirdi.

Tokat Esnaf odaları Birliği’nin Çorum gibi benzer bir davada beraat ettiğini vurgulayan Kılıç, bu durumun emsal teşkil edeceğini, bu kapsamda yargı kararına itiraz ettiklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 13.03.2018 20:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.