Cevap bekleyen sorular

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı ve müştemilatının satışına ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor.

16 Şubat 2016 Salı 09:41
 Cevap bekleyen sorular


MUSTAFA DEMİRER


Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı ve müştemilatının satışına ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor.


Önce yakın geçmişte neler oldu hatırlayalım:


DANIŞTAY STAD KARARINI BOZDU


Çorum İdare Mahkemesi, Av Teoman Şahin’in Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı ve arazisinin satış ihalesinin iptali için açılan davayı reddetti. Şahin, bunun üzerine Danıştay’a itiraz etti. Yüksek mahkeme yerel mahkemenin kararını bozarak İdare Mahkemesi’nde dava açılabileceğine hükmetti.


Av. Teoman Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, stadyum ihalesi işleminin iptaliyle ilgili olarak şahsı adına açmış olduğu davanın Çorum İdare Mahkemesi  tarafından ‘kişisel menfaatin bulunmaması’ nedeniyle reddettiğini hatırlatarak, “Karara Danıştay nezdinde yaptığım itiraz kabul edildi. Dava açmaya hakkım olduğu ve dava açmak için ileri sürdüğüm gerekçelerin incelenmesi gerektiği yönünde karar verilerek Çorum İdare Mahkemesi’nin kararı bozuldu. Şimdi dava yeniden, bu sefer ileri sürülen gerekçeler ışığında yeniden ele alınacaktır” dedi.


VAZGEÇMELİ VE KAMUOYUNA DUYURMALI


Şahin, açıklamasının devamında “Çorumlu olarak kişisel beklentim, Çorum Belediye Başkanı’nın söz konu iş ve işlemlerden (stadın konut ve ticaret merkezi yapılması) Çorum halkının yararı doğrultusunda vazgeçmesi  ve bunu bir an önce kamuoyuna duyurmasıdır.” ifadelerine yer verdi.


KÜLCÜ’NÜN CEVABI GECİKMEDİ


Av Teoman Şahin’in yorumlarına cevap gecikmedi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Danıştay kararının ardından tartışmalı ihale konusunda bir internet sitesine yaptığı açıklamada özetle, stadyum ve müştemilatının ihalesinin iptal edildiğini, yeniden ihaleye çıkacaklarını belirterek, yargı kararının konuyla ilgili olmadığı görüşünü savundu.


AV. TEOMAN ŞAHİN KARŞILIK VERDİ


Gelişmeler üzerine stadyum imar planı ve ihalesinin iptal edilmesi hususunda davacı olan Av Teoman Şahin’den ikinci açıklama geldi.


‘ÇORUM HALKINA SÜRÜ MUAMELESİ YAPILAMAZ’


Av. Teoman Şahin, yaptığı açıklamada, şöyle dedi: “Çorum halkına atanmış ya da seçilmiş olsun hiç kimsenin sürü muamelesi yapmaya hakkı yoktur, meydan da boş değildir. Böylece İmar değişikliğine ilişkin davalar devam ederken ihalenin iptaline ilişkin davalar da konusuz kalmış oldu. İhaleden ne zaman vazgeçildiği ya da neden vazgeçildiği gibi konular bu aşamada bizleri ilgilendirmiyor. Ancak basının yansıttığı bilgiye göre Belediye Başkanı benzer bir sürecin hazırlığı içerisindeymiş. Yani Stadyum ve çevresi muhtemelen imar değişikliği çerçevesinde yani AVM ve konut olayını da kapsayacak şekilde yeniden ihaleye çıkarılacak. Anlaşılan o ki, seçilmişler ve atanmışların keyfi işlerine karşı Çorum’u koruma ve güzelleştirme’ ismi altında Çorumlular’ın bir dernek kurması gerekiyor. Bu tip keyfiliklere karşı gerek hukuki süreçlerle ve gerekse siyasi ve diğer alanlarda disiplinli ve örgütlü mücadele yapmak gerekiyor.”


HAKLI MÜCADELEYE DEVAM ÇAĞRISI


“Yaşanan son olayda bu tür konuların, çıkarları ve beklentileri olan siyasi partilere ve diğer derneklere bırakılamayacağı anlaşılmıştır.” diyen Av. Şahin, ihaleden vazgeçilmesinin mutlu ettiğini fakat soru işaretlerini de beraberinde getirdiğini ifade ederek, “Bir dahaki ihalede karşı taraf nasıl hazırlanacak ise biz Çorum halkının da aynı şekilde hazırlanarak doğayı ve yaşam alanlarımızı bu tür keyfiliklere karşı örgütlü mücadelelerle korumamız gerekiyor.


Tabi son söz olarak da Çorum’u çirkinleştirecek bu tip ihalelere girenlerin ya da girmeyi düşünenlerin hesaplarını iyi yapmalarını da özellikle tavsiye ediyoruz.”


KÜLCÜ’NÜN TAVRI MANİDAR


Sonuç olarak, Çorum Belediyesi’nin kenti yakından ilgilendiren tartışmalı mevzu olan stadyum ve müştemilatının satış ihalesinin iptal edilme gerekçelerini tüm detayıyla Çorumlu ile paylaşmaması çok manidar.


KÜLCÜ’DEN BEKLENEN CEVAPLAR


Tüm bu gelişmelerin ardından Çorumlu’nun da Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye bir kaç sorusu var;


TOKİ Başkanlığı İstanbul, Mersin, Afyon, Malatya, Sivas, Eskişehir, Samsun, Gaziantep, Adana, Antalya, Sakarya, Trabzon, Kocaeli, Batman, Hatay, İzmir, Diyarbakır’da stadyum ve spor salonu yapıyor.


Çorum Belediyesi spor komplekslerini neden bu yöntemle yaptırmıyor.?


ÇORUMLU’NUN TERCİHİ NEDEN SORULMUYOR?


Belediye Sarayı’nın nereye yapılacağını anketle Çorumlu’ya soran Sayın Külcü, memleketin uzun vadeli istikbalini yakından ilgilendiren stad ve müştemilatının satışı hususunda neden kaçamak bir tavır sergiliyor.?


Objektif ve tarafsız bir şirkete anket yaptırılarak, stad yerine 20-25 katlı 1500 konut ve iş merkezi yapılması girişimi konusunda Çorumlu’ya tercihi sorulamaz mı?


Çorumlu’nun ekseriyeti Külcü’nün sorulara vereceği cevabı merak ediyor…




Son Güncelleme: 16.02.2016 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.